Sivut

28.12.2012

Se ois lähes lopussa ny!

Vuosi lähenee uhkaavasti loppuaan ja niin myös opparini. Eli olen kuin olenkin järkyttävistä työkiireistä huolimatta pysynyt tavoitteessani (melko hyvin) saada oppari vuoden loppuun mennessä valmiiksi. Itse seminaari ja esittely on vasta maaliskuussa, eli siihen asti on armon aikaa hioa ja hinkata yksityiskohtia kuntoon ja muokata sekä korjailla kirjallista, mutta noin pääpiirteittään ajattelin viikonloppuna saada noi kaikki loput kuvitukset väritettyä ja kirjan muutenkin kasaan. Pääsee sitten heti tammikuun alussa viemään taitot opettajan kritisoitavaksi ja saamaan liudan uusia korjauksia, heh.

En kuitenkaan vielä halua paljastaa virallisesti kuvituksiani, joten saatte vaan pienet palaset isommista kokonaisuuksiasta, niin hahmottuu tyyli. 

Onkos teissä lukijoissa opparin kanssa painiskelevia ihmispoloja? Musta on jotenkin tosi vaikeeta kuvitella, että hei mä oikeasti olen valmistumassa...se tuntuu niin kummalliselta. Vasta kun tuon koulun alotin ja tutustuin ihan tän planeetan kreiseimpiin tuleviin graafikoihin. Ja nyt myö sitten ollaan kaikki jo enemmän ja vähemmän duunissa, osa jo valmistuneita...apua. Samaan aikaan todella haikeeta ja siistiä.
Vaan ei siitä sen enempää.

Tässä niitä paloja nyt tulee, olkaapa hyvät! Mitäs pidätte?
 


20 kommenttia:

 1. Se opparin loppuun saaminen ja valmistuminen on kyllä ihan outoja juttuja!! Silleen että "tässäkö tää nyt oli" "jäikö tästä mitään nyt lopulta käteen" ja se meidän luokan tyttöjen kestohuokailunaihe "entäs nyt, kun ei voi enää kysyä opettajilta tai ees harkkaohjaajalta" :D Itse siis valmistuin nyt 18.12 sosionomiksi, ja opparin valmistuminen oli kyllä lopulta vain sellainen aha, siinä se sit oli -homma. Ja vaikka se olikin iso projekti kokonaisuudessaan, niin yllättävimmän isoimman puoliskon siitä vei tosiaan ne pikkuasioiden hiomiset sekä viilaamiset. Miten teidän opinnäytetyöt, julkaistaanko niitä julkisesti missään? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltä oi tehdä opparin joka on joko omaksi iloksi pöytälaatikkoon päätyvä tai sitten hankkeistettu oppari, jolloin työ tehdään suoraan asiakkaalle. Mun oppari on jotain tältä väliltä, eli teen tämän kirjottajan kanssa omaksi iloksi mutta tarkoituksena alkaa etsimään kustantajaa :).

   Onnea hei sullekin valmistumisen johdosta! Toi siinä valmistumisessa just hassua onkin kun sitten se yhteisön tuki jää vähemmälle. Onneksi on koulukaverit, joilta olen saanut tähänkin mennessä paljon paremmin kritiikkiä kuin opettajilta.

   Poista
 2. Noi on niin hienoja! Mutta, jotta elämä ei olisi pelkkää opparia niin käyppä hakemassa haaste http://nopso.blogspot.fi/2012/12/haaste-on-heitetty.html

  VastaaPoista
 3. Ooo... ihana pupu !!! <3
  Ja muutkin elukat. Tietysti. =)

  VastaaPoista
 4. Tosi ihana :-) Muista että tästä se elämä vasta alkaa ja sitten vasta tapaat monia hauskoja, ihmeellisiä ihmisiä. Mä odotan kuin kuuta nousevaa että saan kesäkuussa paperit ulos vaikka vakkari töissä jo olenkin, mutta haluan olla vapaa kokeista ja lopputyöstä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo todellakin tästä se vasta alkaa..tai on oikeestaan niin alkanut jo, ettei oikeen valmistua meinaa keritä :D heheh

   Poista
 5. Tykkään kovasti sun kuvituksista, sulla on just oikea tyyli! Tekniikan valinta on loistava! ;)

  VastaaPoista
 6. Tykkään! Melkosia söpöläisiä <:

  VastaaPoista
 7. On kivoja kuvia, tsemppiä viimeiseen rutistukseen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, zemppi tosdellakin on ihan paikallaan :D!

   Poista
 8. Voi ei! Mä vasta löysin tän sun blogin, ja voi miten kovasti tykkään!
  Ja näistä kuvista vasta tykkäänkin..... itse kun en lainkaan kuvitusta hallitse, ainoastaan mielikuvitusta vain, tai eikä sekään kovin hallittua ole, melkoisen lennokasta sanoisin.

  Itse tein oppariani pari vuotta sitten.. olihan tuo, ja valmistuhan se.. jossain vaiheessa tuli vaan sellanen totaalistop, että en tee tälle enää mitään se on nyt tämmönen ja sillä hyvä pentele sentääs.

  Lottapop
  https://theartofesteticdesign.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos ja kiitos :)! Ihanaa kun voi ilahduttaa ihmisiä blogillaan :)

   Poista
 9. Mä teen tällä hetkellä graafisen semmaria. En tiedä onko kaikissa AMK:issa tapana tehdä semmaria, mutta se on vähän kuin puolioppari, ~20 sivuinen tutkielma ja produktiivinen osio. Itse teen visua urheiluseuralle, eli vähän erilaista kuin kuvittaminen. Meidän koulussa kaikki semmarit ja opparit tehdään asiakkaille, ja oikeestaan melkeen kaikki kurssityötkin näin kahden viimeisen vuoden aikana... Se on aika stressaavaa, mutta ainakin oppii ja saa suhteita. En malta odottaa että pääsen opiskelusta eroon! :D Tuo sun kuvitus näyttää tosi lutuselta, toivottavasti se saa kustantajan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mulla oli yks kaveri kyamkin grasulla ja sanoi kanssa tosta semmarista sillon.

   Meilläkin tosi monet kurssit on yritysyhteistyökursseja, vaan on sitten paljon niitä asiakasvapaita "antakaa kaikkenne luovuudessa vielä kun voitte" kursseja. Kun noi asiakkaat tuppaa ampumaan alas usein ne siisteimmät ja villeimmät ideat suunnittelujutuissa.

   Ite oon tehny niin paljon töitä koulun ohella jo, että välillä se tuntu kyllä tosi raskaalta jos kouluduunitki oli kauheen raskaita "suunnittele visu tälle hölyn pöly kkakkis lakitoimistolle joka on kuivista kuivin" , mutta onneks noita oli aika vähän. Eniten pidin kyllä kursseista missä sai joko askarrella (näyttelysuunnittelu oli ihan paras) , kuvittaa tai tehdä letteringiä. Mutta mä oonkin tällai kuvittajan planttu :D hehe.

   Poista
  2. Joo, toi on niin totta, että koulussa pitäis saada vielä nauttia luovuudesta! Mä en oo niin kauhean hyvä kuvittamisessa, mielummin teen kaikkia perus grasuhommia - taittoa, logoja, yritysilmeitä, kampanjasuunnittelua... Semmosia kokonaisvaltaisia juttuja. Siks tykkäänkin alasta kun saa tehdä niin monipuolisia töitä :)

   Poista
  3. Tää ala on juuri monipuolisuudessaan ihan paras. En mäkään pelkästään kuvitusta kai jaksais tehdä. ihan virkistävää rykästä välillä vähän taittoja ja logojakin. Etenkin logot on kyllä muusta grasusta mun suosikkeja. Joskin asiakkaitten fiilikset aika usein vesittää niistäkin sen timantisoituneimman muodon..argh!

   Poista