Sivut

11.12.2012

11. Luukku: Parhaat joululaulut ja jouluradio


Luukku 11. paljastaa Joulutipun, joka tulee tänne laulamaan teille mitkä ovat mun kaikkien aikojen lempi joululaulut.

Mun mielestä parhaat joululaulut on juuri ne supi suomalaisen kuuloiset todella haikeat ja rauhalliset joululaulut, kuten Varpunen Jouluaamuna ja Sylvian joululaulu. Ne jotenkin iskee juuri siihen "etsitään lumen keskeltä hiljaisuudesta sitä oikeaa joulurauhaa"-tunnelmaan.
Lisäksi molempien takana on niin upeat tarinat Topeliuksen omasta elämästä, että ei voin kuin liikuttua (kannattaa tutustua).

Näiden lisäksi korvaa suuresti viehättävät myös iloisemmat kansainväliset joululaulut kuten feliz navidad jne menevät rallit. Mutta sitten kuitenkaan nämä oikeen "jenkkien jenkki" biisit kuten White Christmas  saatika Last Christmas ei sitten nappaa, ei niiku yhtään!

Kaikkien aikojen yksi suurimmista suosikeista on tuo Tulkoon joulu ja osaankin siitä sekä ykkös- että kakkosäänen laulaa, kiitos Stainerin hyvien musatuntien (terkut Jyrkille)!


Tästä pääset kuuntelemaan linkien kautta mun lempparijoululaulut ja koska olen raskaamman musiikin ystävä, osa näistäkin esimerkeistä on raskasta joulua albumilta:


Voi noita naapuri raukkoja kun mä täällä päivät pitkät veisaan noita joululauluja aivan ihanan Jouluradion tahtiin! Suosittelen kaikille tota Jouluradiota, joka löytyy siis täältä. Se on tuonu mulle mahtavan lisäboostin tähän joulumielen etsimiseen ja siis sieltähän löytyy useampi kanava eri tyylisille joululauluille. Suosittelen!


Tipu by Anna Polkutie

4 kommenttia:

 1. Käytiin eräs päivä yhden kaverin kanssa sisustuskaupassa jossa soi amerikkalaiset joululaulut. Ne oli paljon iloisempia kun Suomalaiset, mutta ei tuonut joulun tuntua. Varpunen jouluaamuna on kyllä paras joululaulu ikinä! Ja tajusin vasta muutama vuosi sitten, että niinkin iloisessa joululaulussa, kun Hei tonttu-ukot hyppikää -on kyllä maailman ikävimmät sanat: Hetken kestää elämä, sekin synkkä ja ikävä. Hei tonttu-ukot hyppikää, nyt on riemu raikkahin aika...

  VastaaPoista
 2. Hih, ihana laulavainen tipu ja edelisessä postauksessa tonttukisuli, nauroin täällä itsekseni ääneen :)

  VastaaPoista
 3. Oij, minusta kaikki muut paitsi Sylvian joululaulu pitäisi kieltää lailla. :)
  Etenkin ne tontturenkutukset.

  VastaaPoista
 4. Ihan samoista tykkaan ma! Ja jouluradiotakin olen kuunnellut, se sopii oikein mainiosti taustalle kun puuhastelee keittiössä :) Aika ytimeen kyllä osuit, ihan todella, noiden viisujen kanssa.

  VastaaPoista