Sivut

20.12.2012

20.Luukku: Maailman ihanin Joulukalenteri

20. Luukku paljastaa maailman ihanimman Joulukalenterin, joka sijaitsee meidän äitylin luona. Kalenteri oli siellä jo silloin, kun olin itsekin nuorempi. Se on iso puinen kaappi, jossa on 24 luukkua: 23 pienempää ja yksi isompi. Äiti piilotteli meille lapsille kalenteriluukkuihin aina kaikea pientä ihanaa (hammastahnaa, namia, kolikoita, pikku leluja jne) ja saatiin niitä vuoropäivin avata. Nykyään avausoikeus on pikkuveljelläni, mutta toisinaan kun itse menee käymään äidin luona on siellä mullekin pieni yllätys.

Tänään koitti se onnen päivä! Sain avata kalenteriluukun kun olin Mangon seuraneitinä muutaman tunnin. Mitä ihanaa sieltä paljastuikaan, pienen pieni maatuskapussukka, jossa sisällä oli aivan hurmaavia nappeja ja masking teippiä!! Ihanaa. Olin vissiin niin innoissani, että unohdin kuvata sisällön täysin, mutta täytyypä esitellä ne sitten kun keksin niille kivan askartelukohteen. Kyllä oli niin kiva yllätys että!

Vaan eikö ole aivan mahtavan hurmaava tuo kalenteri! Se on teetetty pikkuveljeni sukulaismiehellä tilaustyönä ja on mielestäni aivan mahtava. Äiti on itse maalannut luukun 24. Ehkä vielä jonain päivänä muutkin luukut saavan kauniin maalin ylleen.

Ja näin meidän kesken voin kertoa pienen Joulusalaisuuden! *Kuiskuttaa*: Luukku 24 avataan kaikki kolme äitylin lasta yhdessä ja sieltä tulee joka vuosi sama ihana kortti, jossa lukee, että "Noniin lapsukaiset, tulkaapa antamaan jouluhali mammikselle!" Ja mehän annetaan, joka ikinen vuosi kiltisti jonossa. Ihan paras perinne sanon minä.

Huh, kylläpä meni tänään täpärälle tämä luukun julkaisu. Huomaa, että eletään kiireisimpiä joulupäiviä kun on tässä tänään ollut siivoilua ynnä muuta ohjelmassa. Hyvää yötä kaikki!

Ihanista ihanin Joulukalenteri
Mitä sieltä kurkistaa??6 kommenttia:

 1. Kuinka söpö!! Olispa aivan ihanaa jos äitis maalais vaikka yhden luukun vuosittain. Siinä vois aina olla jotain kuluneeseen vuoteen liittyvää...

  Tuo maatuskapussi muuten muistuttaa kovasti maatuskapussukkaa jonka ostin joskus kauan sitten jostain Lahden kässämessuilta. Omassani on vaan vähän eri kuosi, tosin pinkki on sekin ja maatuskainen.

  VastaaPoista
 2. Sullon kyllä mahti äippä! (: Tosin, niin on mullakin!

  T. Hurr-Purr från Alekxandersgatan i Uleåborg!

  PS. Spanielit, varsinkin ruskea-valkoiset on parhaita!

  VastaaPoista
 3. Mahtava idea tuo kaappi ja mahtava idea tuokin, että äitisi maalaisi aina yhden luukun vuoteen liittyen... :)

  VastaaPoista
 4. Hei, tuo "niin kissamaista" printti on ihana! Missä muodossa sitä on tuotettu? Missä muodossa sitä olisi mahdollista saada, jos siis olisi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkeen unohdin vastata tähän. Kuva taitaa olla a4 koossa ja sellaisena sitä olenkin myynyt printtinä. Eli printti onnistuisi kyllä. Voin tarkasta aoliko kuva isompikin jos kiinnostaa. Laita mulle sähköpostia vaikka osoitteeseen a.polkutie at gmail.com

   Poista