Sivut

5.12.2012

Luukku 5: Lumihommiks!

Täällä on talven saapumisesta ollut paljon erilaisia fiiliksiä, iloa riemua, palelua, lumella hupsuttelua jne. Kovasti odotan silti niitä talven lauhempia päiviä, jolloin pihalla on suojalunta ja pääsen rakentamaan jättiläismäisen lumiukon! Niin, eikä tätä vilukissaa palelisi koko ajan niin kovin paljoo.

Oon sisälläkin ihan jäässä muka, vaikka meillä on mittarissa kyllä ihan +25. Joo ei ole Annasta ehkä ihan heti omakotitaloasukiks, ei ainakaan ennen kun on neulottu muutamat parit villasukkia lisää. Vaikka toisaalta olen kyllä pisimmän  yhtämittaisen jakson elämästäni asunut juuri omakotitalossa (11 vuotta) ja rakastin sitä kovasti. Sitten joskus vielä.

Lumiukkoakin enemmän odotan kuitenkin pulkkamäkeä! Se on vaan niin parasta hommaa, mitä lumessa voi tehdä. Mietin myös että olis ehkä kiva hommata vihdoin myös sukset. Olen jo ehkä päässyt irti liikuntatuntien karmeista hiihtotraumoista yläasteelta ja valmis tarttumaan haasteeseen uudemman kerran. Ipanana kun hiidettiin isukin ja veljen kanssa paljonkin. Siellä sitä on Tapanilan laduilla sauvottu menemään perhelenkkiä hikihatussa jo ihan pikku Anselmina. Ja hei laskettelemaankin oon lähtenyt ekan kerran vissiin kolme vuotiaana.  Vaan mitenkäs se lumilautailu! Mun lauta on varmaan niin hämähäkinseittien peitossa, että näinkohan se enää kulkee mihinkään. Jos sitä uskaltautuis Messilään kokeilemaan tänä talvena taas monen kauden tauon jälkeen. Messilän rinteet ollaan kuulemma muuten avattu tänään, että innokkaimmat iltamäkeen siitä hopi hopi!

Mikä on sun lempi talvipuuha?
Tänään on ollut hurjan kaunis päivä! Vitokin sen tunsi aamulla ihan nenänpäässään!


Onko kauniinpaa kuin Suomen talvi?


6 kommenttia:

 1. Onpa siella kaunista!! KADE!! vOiihh

  VastaaPoista
 2. Siis luonto on kyllä ihan äärettömän kaunis ku sillä on tuo lumihuurrepeite, mut ei tarttis olla ihan heti näin kylmä. Sais mennä asteittain ni kerkee tottumaa.

  VastaaPoista
 3. Jipii, täältäkin löytyi kalenteri, muutamia olen bongannut. Ihanat lumi- ja pakkastunnelmat, välillä on kyllä liiankin kylmä, mutta parempi tämä vaihtoehto kuin se musta ja pimeys. Oikein hyvää itsenäisyyspäivää ja joulun odotusta.

  VastaaPoista
 4. Ihanan lumisia kuvia, tosi kauniita. Vaikka lunta vihaankin niin pakko se on myöntää :D

  VastaaPoista
 5. Musta tuntuu kans siltä, että alan päästä hiihtotraumoistani jotka on kyllä olleet todella massiiviset! Olis kiva suksia yhdessä <3 Kauniita talvisia kuvia.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille teille ihanille :)! Ja Maana, se olisi vallan huisia :D! Yhdessä potkuteltais suksilla menemään ja hörpättäis välillä termarista minttukaakaoo! Ja tietysti jotku mahtavat karvalakit päässä.

  VastaaPoista