Sivut

22.12.2012

22. Luukku: Tonttuneidin vatsajumppa

Noniin, joulu ja jouluruoka lähestyy, vaan tonttutytöt tykkää välillä vähän jumpatakin herkuttelun välissä. Siispä luukku 22. paljastaa ihan todella perus jumppaohjeen, kuinka reenata vatsalihaksia kotona vaikka telkun ääressä.

Jos taloudesta ei löydy palloa, niin ei huolta tämän voit tehdä ilmankin. Pallon tuo vaan lisäpainoa hieman (tuo mun jumppispallo painaa vajaan kilon).

Eli käy selin makaamaan ja laita pallo nilkkojen väliin. Nosta jalat ylös ja purista palloa tiukasti jalkojen välissä. Mitä kovemmin puristat sitä raskaampi liike. Ala viemään palloa hitaasti kohti maata jalat lähes suorana (tai hieman enemmän koukussa on kevyempi vaihtoehto). Kun pallo melkein jo koskettaa maata (vaan ei ihan!) lähde viemään jalkoja hitaasti takaisin ylöspäin. Toista liike 10-15 kertaa. Pidä lyhyt tauko ja toista sarja vielä 2 kertaa. Eli 3x10-15 tätä liikettä on ihan sopiva.

Muista vetää napaa sisään ja painaa selkää alustaa vasten koko liikkeen ajan. Jos alaselkä lähtee nousemaan notkolle pysäytä liikkeen pää hieman ylempänä, niin selkäkin pysyy matossa.
Tässä siis yksi oikein kelpo liike jumppapallolla. Paljon muita jumppaohjeita löytyy todella iisisti esim guuglesta hakusanoilla "jumppaohje","vatsalihasjumppa" tai "pallojumppa". Saattaapi olla että esittelen joskus muitakin liikkeitä, hih. Sehän oiskin kiva toistuva sarja, kuukauden tai viikon jumppaliike! Tykkäisittekö? Vaan tällä jouluun!Ihan ihte virkkaama jumppapallo <3

Oli niin hurja liike. että hattuki tippu päästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti