Sivut

2.12.2012

Luukku 2: DIY tuikkukippo


Tämän päivän kalenteriluukusta paljastuu DIY tuikkukupit! Nämä söpöydet teet käden käänteessä ja ne on kivasti joulun jälkeen muunnettavissa vähemmän jouluisiksi nauhaa vaihtamalla.

Eli purkkeja varten tarvitset tyhjiä piltti- tai hillopurkkeja, sähköteippiä (tai mitä vaan nättiä kuumuutta kestävää teippiä), nättiä nauhaa ja tietysti tuikkuja. 

Sähköteippiä saa rautakaupasta, mutta mikäli teiltä löytyy Biltema (meiltä täältä Lahesta löytyy ihan uusi), niin sieltäpä sitä sähköteippiä irtoaa monessa värissä paljon halvemmalla! 
Purkki on siitäkin kiva, että se on niin halpa ja helppo tehdä, että eipä paljoo rinnasta sieppaa, jos koira/kissa/muksu/mies/jokin muu, mikä? sen pöydältä alas huiskasee.

Tämä tuskin sen kummempaa ohjetta kaipaa, kun kuvasta näkee parhaiten, miten olen teipit purkkiin laittanut. Ja jokainenhan voi tehdä ihan oman maun mukaan noita raitoja. Näistä saa myös kivoja pikku lyhtysiä vaikka pihapuuhun, kun kiinnität rautalangan tuohon nauhan kohtaan ja teet siitä sitten lyhdyn lenkin.

Ja hei muistakaahan sitten myös sammuttaa ne kynttilät kun lähdette huoneesta, vaikka ne purkissa onkin. Tuli on kuitenkin aina vaarallinen valvomattomana.

Muokkaus: tähän tekstiin tuli anonyymiltä kommentti, että pilttipurkki voi räjähtää tällaisessa käytössä. Katselin googlesta aihetta ja siellä oli paljon puolesta ja vastaan kirjoittelua eri näköisillä foorumeilla. Siispä Uutistoimisto vahvasti suosittelee, että käytätte isompia purkkeja.  Foorumilla perusteltiin purkin vaarallisuutta hyvin siten, että koska purkki on ylöspäin kapeneva kuumuus ei pääse sisältä ulos samalla tavalla (vrt. suora Iittalan kivi lyhty).

Ja kuten jo sanottu älkää koskaan jättäkö purkkia vahtimatta jos menette pois huoneesta.  Olen paljon polttanut noita tuikkuja jo hyvällä menestyksellä ko purkeissa, mutta kertahan se on enimmäinenkin kun vahinko sattuu! Olkaa varovaisia.

Turvallista joulun odotusta!


11 kommenttia:

 1. kannattaa varua ettei räjähdä pilttipurkki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten ihmeessä se voisi räjähtää kun kestävät mikrokuumennustakin? Ei ne tossa niin paljoa edes kuumene, kun ovat auki ja liekin lämpö nousee suoraan ylöspäin. :) hih, hupsu!

   Poista
 2. Aivan ihania tuikkukuppeja!

  Kotona ei joulukalenteria itseltä löydy, tätä täytyy siis ehdottomasti alkaa seurata. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta kiva, että liityt seuraan! Käyhän osallistumassa vielä arvontaankin, jos et vielä ole kerennyt. Tämä ilta enää aikaa :) (löytyy tosta oikeelta ylhäältä)

   Poista
 3. Ihana! Mun pitää kyl sinne uutee paikkaa sit kyhäillä tämmösii...

  VastaaPoista
 4. - Pitää myös kokeilla! Ihana idea. Voikohan purkkeja jotenkii maalata vai ?

  VastaaPoista
 5. En tiedä kun ei oo omaa kokemusta, mutta jossain oikeesti varoitettiin, ettei pilttipurkeissa sais polttaa tuikkuja.. mutta jokainen tekee omat valintansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, onpa kummaa..Oon polttanu noissa paljonki tuikkuleita ja ei oo kyllä possahtanu, mutta lisäänpä tuohon tekstiin tämän huomion, niin ei jää kellekään sekään sitten huomioimatta.

   Poista
  2. Tutkin hommaa ja tein muokkauksen! Eli kiitos sulle terävästä huomiosta. Koskaan ei voi olla liian varovainen.

   Poista
 6. Hauska idea!

  Laitoin sulle haasteen blogissani, mutta nou hätä ei kiirettä!

  VastaaPoista
 7. Hhmm..jännä, kun kestävät mikroa kuitenkin? Mutta eihän niitä toki kannata ihan kylkikylkeä vasten meiningillä laittaa. Mutta kyllä mä muistan peruskouluajoilta, että maalattiin/koristeltiin pilttipurkkeja ja niistä tehtiin tuikkukuppeja :P Eikä ne koskaan räjähtänyt... O_O

  VastaaPoista