Sivut

5.2.2012

Kiireisen päivän iisi riisi ruoka

Nyt tulloo taas vähän ruokapostausta, eli ei muuta kun makunystyrät törrölle hyvät kulinaristiset ystäväni! Tämän päivän haaste kuuluu, että “Tätä olen syönyt tänään”. Olisi ehkä vähän tylsää läväyttää teille lista tähän, että “mie oon syöny tännää vähän jugurttii, sit mie oon syöny näkkärii ja sit myös mie oon syönny protskupatukkaa ja appelsiiniii-i...”, joten päätin tehdä teille tähän ruokaohjeen tän päivän lounaastani.

Tänään on ollut jokseenkin touhukas ja tehokas päivä. Oon puuduttanut hanuriani työpöydän ääressä aika ahkerasti koko päivän ja toisaalta käynyt välissä vastapainona pumppaamassa samaista istumahanuria salilla jalkaprässissä hikoillen. Tällaisena kiiruspäivänä ei todella ole aikaa eikä oikeestaan virtaakaan häärätä köksän puolella hirmuisia aikoja, joten päätin tehdä pikaruokaa al´a Anselmi: kiireisen naisen vegerisottoa!

Tässä tulee ohje:

jasmin riisiä
herne-maissi-paprika
kirsikkatomaatteja
Hälsa kökin kasvismureketta (tällasta)
ketsuppia

Paistele pannulla kasvismureke, hernemaissipaprikat ja viipaloidut kirsikkatomaatit. Kun koko setti on kuumaa ja tomaatit alkanut hieman löllöytyä, lisää mausteet oman maun mukaan (itse laitoin cajunmaustetta, grillausmaustetta ja currya). Lopuksi töräytä sopiva tujaus ketsuppia sekaan. Tässä vaiheessa olet toivon mukaan jo keittänyt riisin (riisin määrä sen mukaan kuinka “riisipitoista” haluat ruuan olevan) ja nyt voit sitten sekoitaa riisin ja valmistamasi soijakasvismäyhän keskenään. Ruoka on valmista. Nautitaan tuoreitten kasvisten kera. Resepti on täysin maidoton.
Vinkki: Tämä sama mäyhä, sopii täytteeksi vaikka kasvispasteijoihin!

Tältä se sitten näyttää:Viikonloppuna oli ihan hurjan kylmät pakkasilmat, mutta tuli silti vähän ulkoiltua. Kattokee nyt noita huurrekulmiksia, hehe.Ps. Kuulin tänään kivaa kehua blogistani ja kyllä hymy nousi korviin asti! Elikäs kiitoksia kovasti äiteen serkulle Katrille, terkut tuli perille, mummon ja mamin kautta. Kerrassaan mukavaa kuulla, että blogini on viihdyttävää luettavaa :)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti