Sivut

16.2.2012

Lepopäivän aineksia.

Tuossa viime viikolla oli yksi lukijoistani Kirsikka blogissaan Kirsikkapuisto palkinnut minut tällaisella ihanalla palkinnolla:Ja nyt minun tulee siitä kiitokseksi paljastaa viisi asiaa itsestäni ja sitten jakaa palkinto eteenpäin! Palkinto lähteekin aiemmin täällä esitellyille Piialle, Marialle ja Mollille! Olkaa hyvä likat! Lisäksi palkinnon saa velipoikani Antsan uusi aivan ihana kuvablogi Korppi Arts, käykäähän kurkkaamassa (niin me ollaan kaikki sisarukset kiinnostuneita piirtämisestä ja muusta taiteilusta, vaan onko tuo nyt ihme, kun mummo maalaa tauluja ja äiti kuvittaa työkseen).

Ja koska tänään mulla on ollut hurjan koulu- ja duunirupeaman päätteeksi lepopäivä paljastankin teille miten Anselmi lepuuttaa aivojaan parhaiten!

1.Yksi tärkeimmistä stressinhelpottajista mulla on ehdottomasti liikunta! Kun on nukkunut oikein makoisat palauttavat kymmenen tunnin yöunoset onsyytä lähteä vähän virkistymään. Niinpä tänään päätin karistaa unihiekat kannuksista salilla. Vatsalihaksia laulatettiin kolmella eri liikkeellä ja selkää ja pakaraakin tuli pumpattua viikko sitten saamani saliohjelman mukaisesti. Voisin joku päivä tehdä pienen kuvatutoriaalin noista vatsalihasliikkeistä, ovat meinaan ihan loistavat!
Myöhemmin käytiin Jarkkiksen kanssa heittämässä myös tunnin kävelylenkki. Jalassa mulla oli nämä Salomoni talvilenkkarit, jotka ovat ehdottoman hyvät talvilenkkeilijän luottopopot joissa ei jalka lipsu, eikäkastu.

2. Salin jälkeen alkaakin usein jo hiukoa, joten lepopäivän itsehoitoon kuuluu hyvä ruoka! Tänään ei kuitenkaan tuntunut siltä, että jaksaisi ihan hirveästi alkaa kokkaamaan, niin heitin huiviin täällä jo aiemmin mainostamiani hälsakökin soijapihveroita, raejuustoa ja tomskuu sekä kurkkua (+töräys cesarkastiketta, joka on mun ihan ehdoton suosikki). Jälkkäriä tarjoilikin tänään penkkaripäivän kunniaksi Lahden lukioitten abit! Kun olin menossa salille, torilla alkoi hurjat härdellit kun penkkariautot värikkäinä pölähti kuvaan. Jäin niitä siihen ihmettelemään ja karkkia sateli niin paljon jalkoihin, että pitihän ne siitä mukaan napata, kun ympärillä olevat mummelitkaan ei napannut niitä! Ei tullut oma kamera salikassiin mukaan niin autot voit tarkastaa TÄÄLTÄ.

3. Kolmantena lepuutuspäivääni kuuluu yleinen rötväys sohvalla. Tänään tutkailin läpi kaikki ilmaisjakelut ja mainokset, mitä postiluukusta jakaja oli meille tunkenut. Yleensä kaikki vihaa ilmaisjakelujuttuja mutta pakko myöntää, että musta on oikein viihdyttävää ihmetellä mainoksia ja lukea vähän Uusi-Lahden senssipalstaa (siellä on ihan uskomattomia ilmotuksia välillä, niin hyvässä kun pahassa). No Uusi-Lahti yllätti tänään oikein makoisasti, kun törmäsin siellä mun viime kesänä työharjoittelussa suunnittelemaani logoon. En ois ikinä uskonut törmääväni tähän enää missään. Eihän se nyt mikään ihmeellinen ole, mutta mainostoimistojen kiireiset dedikset huomioon ottaen ihan passeli. Ja kyllähän se nyt erottuu edukseen tossa noiden muiden joukossa ( tuo automyyntilogo ylävasurissa)! Heh. hauska sattuma.4. Yksi ehdottomasti parhaista tavoista lepuuttaa stressaantunutta päätä on viettää aikaa mun rakkaiden otusten kanssa. Vito läsnäolollaan pitää huolen siitä, että mami käy ainakin kolme kertaa päivässä ulkona tuulettamassa aivojaan ja Leon taas kaikessa jaloudessaan haluaa tarjota ihan kaikille läsnäolioille hyvän mielen siitä, että saa silittää hänen kuninkaallista hipiäänsä! On kovin palkitsevaa saada nuo kaksi mössykkää kainaloihin raskaan päivän päätteeksi.5. On vähintäänkin suotavaa, ettei tällai graafikon retale ole duunin lisäksi kaikkea vapaa-aikaansa koneen äärellä blogeja ja facebookkia selaamassa vaan tekee välillä jotain muutakin. Mulle tämä muu on aivan super mukava pitkäaikainen harrastukseni eli kirjeenvaihto! Ihan rehdisti vanhalla kunnon etanapostilla mennään ja ajatuksia vaihdetaan paperin ja kynän välityksellä. Tämä harrastus on kulkenut mukana siitä lähtien kun opin kirjoittamaan (sitä ennen kirjoittamiani kirjeitä äidin kirjoittaman mallin mukaan ei lasketa). Tässä mulla onkin kiva pino kirjeitä johon olisi tarkotus vastailla nyt loppuviikon aikana. Kirjekavereita löytyy ihan kaiken ikäisistä ihmisistä TÄÄLTÄ. Suosittelen lämmöllä. Itselläni on usea kirjekaveri, jolle voin kertoa ihan kaikenlaista mitä nyt elämässä milloinkin on meneillään. Tänään posti toi mukanaan kaksi kirjettä <3.

1 kommentti:

  1. Kemiat jos sattuvat kohtaamaan, on kirjoittelu mukavaa^^
    Voisiko sanoa, terapeuttista (: Purkaa päätäsä paperille..

    VastaaPoista