Sivut

27.8.2012

Marjamehustelut ja kihlapäivät

Olisiko parempaa tapaa päättää tyttöisyysviikkoa, kuin maiskutella ihanaa juustokakkua ja keitellä omaa marjamehua al´a Anselmi? No ei!
Meillä tuli siis Jarkon kanssa vuosi kihlauksesta täyteen (niin, siitä on jo vuosi!) ja tuo kotikondiittori pyöräytti meille aivan ihanan vanilja-suklaa juustokakun. Voi pojat oli nannaa!

Käytiin eilen marketista hakemassa sokeria ja pakastepulloja mun mehuhommia varten, niin näin siellä ne typerät lasten kolikoilla toimivat leluautomaatit (kuka muistaan äitien ja tapettien pahimman painajaisen limakädet lapsuudesta? Kyllä, niitä oli siellä vieläkin saatavilla!). Heitin Jarkolle, että voisi ostaa mulle tommosen pikkurinsessojen sormuksen näin kihlapäivän kunniaks. No sehän osti, haha! Sain viellä uskomattoman hienon ja prinsessaisen pinkin sormuksen, kyllä nyt kelpaa.

Ja tosiaan päätin sitten keitellä elämäni ekat mehut ihan tuon isäukkoni kannustamana. Isukki soitti mulle tuossa taannoin, että “Ostin mehumaijan, että tuleppa poimimaan marjoja Enonsaaresta ja teeppä mehut itelles!" No mikä jottei. Tuumasta toimeen ja pakko sanoa, että se oli paljon helpompaa ja nopeampaa mitä kuvittelin. Marjat vaan maijaan ja sitten höyryteltiin. Kahdesta ämpärillisestä marjoja sain keiteltyä 8 litraa mehua, että ei yhtään pöllömmin. Näillä pötkii Anselmi ja perhe kyllä pitkälle talveen.

Nyt mehu ja vitskut tuleekin tarpeesee - mulla meinaa pukata jotain flunssaa, joka onkin kyllä kiertänyt jo koko meidän muun perheen läpi. Pientä lämpöä, päänsärkyä ja ihan veto pois. Onneks en eilen mennyt salille vaan tyydyin vaan syvävenyttelytuntiin, joka oli muuten aivan ihana ja tulee varmasti olemaan vakkari juttu Anselmin viikkosuunnitelmassa tästä lähtien.

Nam nam <3
Uskomattoman hieno rinsessasormus hihi
Luonnon vitskut talteen talven varalle
Tässä tämä kelpo maija! Ja tuossa vasemmalla näette eilen mainitsemani kahvi rasiankin itseasiassa!
Kummasti ne makoisat pulleat marjat vaan kutistuu höyrytellessä.
Punaviinimarjat ja sokeria, niistä on hyvät mehut keitetty!
Ja ilmeestä voitte päätellä kuinka hyvää oli :)!

4 kommenttia:

 1. Onnea vuosipäivästä. :)

  VastaaPoista
 2. onnea vuosipäivästä :) ihania kuviakin

  VastaaPoista
 3. Onneksi olkoon! Ihana sormus :-D Mäkin toin kotiin 4 pulloa mustaviinimarjamehua, nyt selviän talvesta kivasti!!!

  VastaaPoista
 4. Onnea-onnea vuosipäivästä! Miksikäs mehuiitaksi sitä on ryhdytty mehumaijan kanssa :) Näyttääpä makoisalta!

  amp

  VastaaPoista