Sivut

11.5.2012

Hei ny rilla...eiku dipataan!

Täällä sitä vietetään jännääkin jännempää lätkämatsi-iltaa Jarkkiksen kanssa kotona. Huh huijakkaa, aina itsekin yllätyn kuinka jännää tää voikin olla. Ja siis kunnon kisastudiohan ei ole mitään ilman asianmukaisia eväitä! Bongasin tällä viikolla jostain lehdestä dipattavat bataattitikut ja niitähän piti päästä kokeilemaan.  Illan menussa oli siis dipattavana kurkkua, paprikaa bataattia ja Linkosuon ruissipsejä makunaan grilli (nää on ihan mielettömän hyviä) ja dippeinä maut holiday ja tsaziki.

Battaattitikkujen resepti kaikessa yksinkertaisuudessaan kuuluu näin:

Ota bataatista tukeva niskaote ja kuoria pyöräytä kohde. Pistä bataatti about ranskalaisten kokosiksi siivuiksi. Uuni olisi tässä vaiheessa syytä olla jo lämpenemässä kohti 225 astetta. Lorauta rannetuntumalla sellai about 3rkl ruokaöljyä uunivuokaan. Aseta bataattisuikaleet vuokaan ja pyörittele öljyssä. Mukaan tujauta tässä vaiheessa sopivasti suolaa, mustapippuria ja grillausmaustetta (tai mitä hyvänsä sun suun mukaista maustetta) Heitä vuoka uuniin 15 minuutiksi, mutta käy ny ihmeessä kääntämässä niitä bataatteja puolessa välissä, ni ei pala. Tarjoillaan lämpimänä kylmän dipin kera. NAM, oli kyllä aivan turkasen nannaa!

Nyt jännittämään kolmatta erää! Hyvää viikonloppua te arjen sankarit!4 kommenttia:

 1. Ei voi olla totta, tehtiin kyllä niin toisista tietämättä nämä postaukset. Veikkaanpa kyllä, että monella on tänään ollut aika samantyylinen ilta :D

  Hitsi vie kun Suomi hävis :( Mutta ei onneksi mitenkään murskalukemin! Sitäpaitsi, ei nyt KAIKKIA pelejä voi voittaa.. Yhden kärsii hävitäkin ;)

  VastaaPoista
 2. Hih, bongasin Reetan blogista sun kommentin ja oli pakko tulla katsomaan mitä kisakatsomon herkkueväitä sulla oli ;) Ja nam, hyvältä näyttää täälläkin!

  VastaaPoista
 3. Hiukan eri meininki katsoa omalta kotisohvalta noita otteluita tänä vuonna! Mä toivon ihan vaan sun takia et Suomi voittais taas et pääsisit mukaan juhlimaan Lahden kaduille :)

  Mä katselen youtubesta nyt kovin otteluita vaikka ne alkaa 30min myöhemmin mutta ei se haittaa !

  Nyt aloitin blogin, kurkkaile joskus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ihan luksusta kun saa nyt katsoa matsia taas suoraan, mutta täytyy sanoa, että oli kyllä ihan parasta kisaseuraa! Meillä oli mahtava kisastudio teillä siel :D!!

   Hei miepä meen heti kurkkimaan sun blogia!

   Poista