Sivut

15.5.2012

Duunipäivän helpottimet

Tuntuuko että välillä duuni ei vaan luista ja kaikki on jotenki niin hankalasti kun vaan voi olla? Noita päiviä riittää itse kullakin, mutta onneksi on olemassa pieniä kikkakolmosia joiden avulla työpäivät saattaa olla hieman luistavampia. Mun duunipäivää helpottaa kummasti monen moiset pienet asiat ja haluankin nyt esitellä niitä tässä kuvien avulla:


D-vitamiini!! Ilman tätä en pääse pimeän aikaan sängystä ylös. Kummasti auttaa jaksamaan.
Eli tätä syön syyskuusta toukokuuhun joka päivä. Myös maskotti didoni Artturi zemppaa duuniin.

Mäkki. Toimii graafisten ohjelmistojen kanssa vaan niin paljion paremmin kun saman hintaiset pc:t, ei vaan voi minkään! En kyllä enää osais varmaan PC:tä käyttääkkään, niin pahasti oon mäkkihörhöytyny, hehe.

Mäkin doc, eli tuo palkki näytön alareunassa, jossa kaikki mulle tärkeät ohjelmistot nätissä rivissä (tässä ne neljä tärkeintä melkeen). Doc myös katoaa näkyvistä ja tulee näkyviin kun hiiren vie näytön alareunaan, eli pystyn pomppimaan super nopeasti ja helposti ohjelmasta toiseen, ilman että mikään kuvake silti vie tilaa näytöllä.

Hyvä musiikki!! Tämä on ihan ehdoton työpäivän vaiuhdittaja. Kivan musan tahtiin kuvatkin syntyy rytmikkäästi.


Wacom. En enää kyllä pärjäis ilman tätä, että ehkä tuota pelkkää wacomia ei voi luokitella työtä helpottavaksi välineeksi vaan ihan juurikin työn elinehdoksi. Mutta sen sijaan tuo puuvillahanska on pieni näppärä juttu, mikä helpottaa kummasti taas tuon wacomin käyttöä, kun käsi luistaa sutjakasti. Se onkin tuolta äiteeltä napattu loisto idis!


Koko PS CS5:n paras työkalu, jolla pystyy säätämään hahmojen asentoja niin pienissä kun isommissakin asento-ongelmissa, ilman että tarvii piirtää koko hahmoa uudestaan. Tämä on pelastanut niin monta kuvaa. 


9 kommenttia:

 1. Kovin on pieni d-vitamiini annos :/ itse syön 125mg ja hyvin voin.Käyn mittauttamassa verikokein d-vitamiini arvoni ja hyvä on tuolla annoksella vasta :D

  VastaaPoista
 2. tarkoitin siis 125 mikroo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, enhän tuossa kertonut monta näitä syön päivässä :). Syön 3 tablettia päivässä, minkä olen tässä vuosien varrella todennut riittäväksi. Muutenkin nuo d-vitsun eu suositukset ovat ihan naurettavat kun ovat samat suomalaiselle ja etelä-eurooppalaiselle joissa valon määrä on hyvin dramaattisesti erilainen vuodessa. Mutta hei kiitos kommentistasi ja jätä jatkossakin tassunjälkeä vierailuista :)!

   Poista
 3. Oon niin kade teille nuorille graafikoille, kun osaatte käyttää piirtopöytiä! Mullakin on sellainen ja aina silloin tällöin päätän, että nyt opettelen käyttämään sitä. Mutta jumaleissön kun järki ja hermot menee viiden minuutin jälkeen! En vaan osaa... :\

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule, ei meidän luokalta kaikki ees käytä ko kapistusta juuri tuon takia, ettei hermo kestä. Mä opettelin eka ihan vaan värittämään tolla. Ja sit opettelin myös niin että käytin sitä hiiren tilalla ihan vaan niiku muuten koneella tehdessäni, niin kyllä se sit alkaa siinä kädessä pysymään :).

   Poista
 4. Vielä tuosta d-vitskusta, että se tarvitsee rasvan imeytyäkseen! Itse tilaan jenkeistä ja sieltä saa d-vitamiinin oliivi tai auringonkukka öljy kapseleissa.Noissa Orionin tableteissa ei ole mitään rasvaa.Tohtori toloselta esim läytyy d-vitamiini joka on rasvassa.

  VastaaPoista
 5. Niin D-vitamiini varastoituu rasvasoluihin. Mä olen kyllä pärjännyt noilla ihan hyvin, kun pitää huolen että ruokavaliossa on tarpeeksi rasvoja. Olen ollut yli 2,5 vuotta vege ja nyt alkanut hiljattain syömään myös kalaa niin on tullut käytyä verikokeissa mittailemassa juuri nuo ruokavalioon liittyvät veriarvot tasasin väliajoin. Mulla oli B12 vitamiinikin viimeks kuulemma paremmalla tolalla ku monella sekasyöjällä :D!

  VastaaPoista
 6. Noh, noh! Eipäs nyt vääristellä asioita! Minä itse vinkkasin teille taannoin tuosta puuvillakäsineen käytöstä ja niitä teille kävin jopa ostamassa! Mutta se on kyllä totta, että ilman tuota puuvillahanskaa ei wacomilla saa niin hyvää jälkeä! Muussakin piirtämisessä toimii, koska käden rasva ei tuolloin imeydy paperiin! Tämän vinkin tarjosi http://korppiarts.blogspot.com !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jo nyt kävi asiavirhe, tälle uutistoimistolle :D ou nou! Pahoitteluni herra Korppi Arts!

   Poista