Sivut

29.10.2012

Maria ja José, eli hassua ja ihanaa

Ostin tuossa taannoin huutonetistä kirjan, johon rakastuin ensi kerran jo muutama vuosi sitten.
Kirja on yksi mahtavan kirjailijan Erlend Loen helmistä (voisin suositella kaikkia hänen tuotannostaan lukemiani kirjoja, kuten Super naivi ja Naisen talloma) ja nimenhän paljastinkin jo otsikossa, eli Maria ja José! Kirjan täysin vallaton ja hurmaava tarina ja mitä ihastuttavimmat kuvitukset (Kim Hiorthøy) kilpailevat lukijan huomiosta. 
En oikeastaan pysty päättämään, onko tässä oikeastaan kyse aikuisten kirjasta vai aikuisille suunnatusta kuvakirjasta. Tekstiä kun on lyhyehkösti novellin verran ja kirjan lukeekin hyvin nopeasti läpi. Kuvia on lähes joka sivulla. Ehkä siinä piileekin kirjan ihanuus, kun et oikein tiedä onko se lintu vai kala. Tarinakin on hieman hupsu ja kerrottu Loen vähäeleiseen naivistiseen tyyliin. Mutta kaikessa hupsuudessaan se onkin mitä ihanin ja koskettavin tarina. Täydellinen pieni käteen sopiva kirja!

LIKE:n sivuilla kirjaa kuvataan näin:

"Supernaiivin tekijän vallaton rakkaustarina aikuisille - ja nuorille.
José tietää ketä hän rakastaa. Tumma Maria on yhtä kaunis kuin amerikkalaisten 50-luvun elokuvien vedessä pulikoivat naiset. Teksti on hienoa loelaista virtaa ja Kim Hiorthøyn kuvitus kansainvälistä huippuluokkaa. Parivaljakko on saanut mm. Norjan opetusministeriön palkinnon.”

Tässä muutama kuva kirjasta:


7 kommenttia:

 1. mä oon myös ihan järjetön erlend loe -fani. mun suosikkeja on L ja tosiasioita suomesta. ja kurt-kirjoista tykkään myös ;) pitääkin ottaa loet taas lukulistalle.. ps. mistä ostit nuo kengät (pari postausta sitten)? oon ettinyt kanssa jotain talvikenkiä, mutta mistään ei tunnu löytyvän sopivia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on se kyllä mahtava mies. Mulla löytyy hyllystä Super Naivi ja pari Kurtia tän uutukaisen lisäksi siis.

   Ja hei kengät on Kauppakeskus Valon Budget Sportista. Oon nyt muutamat päivät noilla tallonu menemään ja on kyllä ihan hirmu hyvät kengät. Tykkään!

   Poista
  2. pitääpäs suunnata joku päivä sitten sinne valon suuntaan jos ei muualta löydy. kiitos vinkistä :D

   Poista
 2. Olen myös ihan mieletön Erlend Loe -fani, mutta tämä kirjan olemassaolo on mennyt minulta jostain syystä ihan ohi. Kiitos vinkistä, pitääpä etsiäkin tämä käsiin kirjastosta tai kirjakaupasta! :)

  VastaaPoista
 3. Ooo Erlend Loe on myös yksi mun lemppareista! Pitänee metsästää seuraavaksi hyllyyn tämä siis! :) Supernaiivin luin tossa muutama kuukausi sitten A:lle ääneen kun halusin että sekin saa osansa. Se on vähän laiska lukemaan itse niin pitäähän klassikoihin jonkun tutustuttaa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin uhkasin lukevani tämän kirjan Jarkolle iltasaduksi :)!

   Poista
 4. Ihanaa että teitä Loe fanittajia löytyi lukijoista heti useampi <3

  VastaaPoista