Sivut

27.6.2013

tip-tip-tip

Sataa sataa ropisee, niin että parvekelasit noroilee toisiinsa juoksevia pisaroita.
Nyt illalla alkaa jo tuntumaankin, että tää hurja sade tuo hieman helpotusta todella todella hiostavaan päivään. Jos ensi yö sujuisi enemmillä unillakin ja vähemmillä kyljenvaihtamisilla ja teatraalisilla tuskanhuokasuilla, joilla hieman ehkä Jarkkoa halusin herätellä jakamaan sympatiaa mun hikiseen olooni.

Musta on muutenkin lohduttavaa, että oikein kuumien päivien päätteeksi tulee tällainen ihan hurja sade, joka pyyhkäisee koko kaupungin yli täydellä volyymillä, kastellen joka ikisen pikku rikkaruohonkin. En tiedä oonko mä vähän höpsö, mutta mua suuresti säälittää noi meidänkin tien pientareen kasviraukat, jotka janoisina sinnittelee pökerryttävässä paahteessa ni sitten kun tulee sade niin hymyilyttää. Tyhjensin yksi päivä autoon jääneitä vesipulloja meidän autopaikan sähkötolpan juurella kasvavien heinätupsujen päälle ja saattoi lähes kuulla sen gulgutuksen kun ne hörppi menemään sen vajaan pari litraa mitä sinne kaadoin.

Meillä kissa-mussukat viihtyy parvekkeella satoi tai paistoi. En käsitä miten ne jaksa olla tuolla kasvihuoneen ilmanlaatua muistuttavassa hikikopissa päivät pääksytysten. Siellä ne lekottelee ja paistattelee usein vielä samassa läjässä, että varmana on oikeen ihana hiki. Hupsuja kissoja sanon minä!

Tässä parit kuvat kuinka Eppu päivystää tarkkailutornistaan sadepäivän meininkejä.2 kommenttia:

  1. Ihana Eppu <3 Täälöäkin noi suorastaan asuu partsilla nykyään, eilen tosin tuli nahkoillekin liian kuuma ja piti tulla välillä sisään vilvoittelemaan ja vieläpä viileälle kylppärin laattalattialle ja se jos mikä on hyvin poikkeuksellista :D mutta tulipahan seki nähtyä nyt tässä elämässä...sfinxilläkin voi olla kuuma !

    VastaaPoista
  2. Täällä ei vieläkään ole sadetta kuulunut, ilmalämpöpumppu huristelee, että yöllä saadaan edes vähän nukuttua - ja kisuli hakeutuu talon viileimmille paikoille - mutta Viirulla onkin se karvaturkki toisin kuin teidän ihkuleilla;)

    VastaaPoista