Sivut

26.6.2013

Lupa rikkoa? Ei todellakaan.

Olen aiemmin puhunut täällä sekä Exit-hankkeesta, sen järjestämästä julistekilpailusta ja luonnonmuodoista. Lupasin myös esitellä sekä oman kilpailutyöni että luonnonmuodoista inspiroituneita töitä, joihin olen ajatellut panostaa heti kun aikaa riittää. Päätinpä lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja hakea julisteeseen inspiraatiota luonnonmuodoista! Lopputulos näkyypi alla.

Ihastelin aikaisemmin blogissa voikukkia ja niiden haurasta täydellisen symmetristä olemusta. Kukkineen voikukan herkkyyden innoittamana päätin tehdä julisteeseeni graafisen tyylitellyn version tuosta ojien sulopallerosta kuvaamaan kasvavaa ja kehittyvää nuoren mieltä, joka niin helposti on rikottavissa.Värit julisteeseen toin exit hankkeen omasta visuaalisesta maailmasta. Oranssin, mustan ja valkoisen yhdistelmä, tuo herkkään kuva-aiheeseen sopivaa jämäkkyyttää ja herättää tehokaasti ohikulkijan huomion, mikä tämän hankkeen julisteen kohdalla on tietysti ensiarvoisen tärkeää. Tarkoituksenahan on lisätä aikuisten tietoisuutta nuorten tilanteesta häirinnän suhteen ja herättää heitä tukemaan nuoria torjumaan ja puuttumaan häirintään.

Projektina tämä oli kyllä älyttömän mielenkiintoinen ja samalla tuli taas tutustuttua maailmaan, jota harvemmin tulee ajateltua näin ehkäisevän työn kannalta. Itselläkin on teinivuosilta takataskussa parit ällötarinat limaisten setämiesten ehdotuksista (ja kellä ei muka ole huutaa hep) ja siten ehdottomasti haluan kantaa korteni kekoon siihen työhön, ettei nuoret joutuisi kokemaan tällaista.  Kerran yksi ukon kuvotus olisi tarjonnut isot rahatkin minulle ja kaverilleni katselemisesta, kun hän harjoittaa ällöyksiään. Oltiin 14-vuotiaita pikkulikkoja ja säikähdettiin äijän ehdotuslappua, jonka hän keskellä päivää kiinnitti pankin seinään ja viittilöi meitä lukemaan sen ja könkkäsi itse talon kulman taakse kurkkimaan mitä tuumataan. Reippaina likkoina huudettiin  ukolle parit `hyi *******!!` lähdettiin äkkiä pois. Sillä rahalla ois molemmat ostanees uudet hienot kännykät tai vaikka mitä, mutta onneksi järki oli mammonaa rikkaampi tällä kertaa.  Jälkeenpäin tajuttiin, että poliisille olisi pitänyt soittaa, mutta kuten varmasti moni nuori nykyäänkin tollainen on niin hämmentävä tilanne, että sitä jotenkin lamaantuu.

Mutta yhteenvetona: Kerrassaan antoisa projekti!
1 kommentti:

  1. Todella puhutteleva ja onnistunut juliste!

    VastaaPoista