Sivut

8.6.2013

Mansikoita niin että napa ruskaa

Lähdettiin tänään Jakkerin kanssa heti aamupäivällä haistelemaan kesätuulia Lahden uudelle torille, joka vanhan torin rakennusprokkiksen ajaksi on siis siirretty uuteen paikkaan pääkirjaston ja teatterin väliin. Torilla oli kivasti vilskettä ja olipa siellä yksi aika herttainen tyttö soittamssa kitaraakin torikävijöiden iloksi.

Minä, suuri marjojen ja hedelmien ystävä löysin torilta ilokseni kotimaisia mansikoita (näitä on odotettu)! Rasiallisen ostin ja sehän pisteltiinkin siinä poskeen ihan siltä seisolmalta. Kotiin ostin vielä litran ranskalaisia kirsikoita, joita olen pitkin päivää popsinut ja voi pojat on kyllä hyviä nekin, nams.

Kesä on kerrassaan herkullista aikaa tällaiselle tuoreitten kasvisten, hedelmien ja marjojen suurkuluttajalle. Kaupasta saa mitä herkumpia kotimaisia vihanneksia ja pian on taas metsäkin pullollaan marjoja. Silloin nähdään taas Anna manna kykkimässä pitkin puskia ja mättähiä marjapoimuri kourassa. Kyllä viime talvena kiittelin ahkeruuttani kun pakkasesta sai kaivaa koska vaan mustikoita smoothieihin. Nams. Olin vissiin vähän turhankin reipas kun pakkasessa on yhä puolukoita ja punaviinimarjoja. Oliskos teillä lukijoilla jotain ihania reseptejä mitä näistä tehtäisiin, niin saadaan pakkaseen tilaa uusille herkuille?

Kyllä nyt tuntuu hyvin vahvasti aina vasemmassa varpaassa asti, että tästä tulee aivan ihana mansikanmakuinen kesä! Aurinkoista viikonloppua kaikille!
2 kommenttia:

  1. Anonyymi8/6/13 22:03

    Mansikat on melkeinpä parasta kesässä! Mansikoita vaniljajätskillä, mansikka-feta salaattia, mansikkamaito, mansikoita mansikoilla :)

    amp

    VastaaPoista
  2. Mansikat on PARHAUTTA.

    VastaaPoista