Sivut

8.2.2013

Merkkaria kurkkuun...eiku

No nyt tuleekin sitten ylityslaulu merkkareille! Noille viheliäisille karkeille, jonka mutustelu saa leukaluut kipeäksi ja joista jokaisella löytyy ainakin yksi "menasin/ystäväni meinasi tuhketua" -tarina. Näiden nostalgisten karkkihirviöiden paluu on saanut sosiaalisen median tursuamaan puolesta ja vastaan postauksia, vaan eniten innoissaan tuntuu olevan juurikin mun ikäiset naiset.

Monessa blogissakin näitä on jo mutusteltu ja pohdiskeltu. No miksi minä haluan kantaa korteni tähän merkkareitten somekekoon? Siihen löytyy ihan hyvä syy. Olen nimittäin silmittömän rakastunut näihin koviin melko mauttomiin karkkeihin, jotka lapsena jäi köllöttämään pussin pohjimmaiseksi, kunnes kaikki muut namit olivat syöty.

En käsitä mistä mieltymykseni tällaisiin hyvin epäaidon makuisiin, kovaa kumia muistuttaviin nameihin johtuu. Ihan sama kumma, ihan villi mieltymys minulla on Snöre lakua kohtaan ja NYCissä ensi kertaa maistamaani mukalakua (kuten me tuon kumman Twistler kumilakun nimesimme. Sitä saa muuten ainakin Cittarin ja S-marketin jenkkihyllystä) kohtaan.

Onneksi uudet merkkarit ovat sentään paljon pienempiä kuin ne isot alkuperäiset. Tukehtumisriski ei siten ole ihan niin suuri, kun valtava kolikko ei limpsahda kurkkuun. En mä silti näitä muksuille syöttäis vieläkään. Söisin kaikki itse! Hehehe!

Mites, joko ootte itse näitä maistaneet taas?
16 kommenttia:

 1. :D :D, naurattaa. ostin alkuviikosta tuon pussin ja meinasin tukehtua :D :D. Ei ollenkaan mun karkkeja, mut piti ostaa kun niitä on kehuttu monessa blogissakin.

  VastaaPoista
 2. Täältä ovat olleet aina loppu kun hyllylle olen mennyt noita hamuamaan :) Mun on pitänyt tehdä makutesti maistanko eroa noissa ja irtokarkkina myytävissä Fazerin merkkareissa. Jos maistan eron suostun vasta uskomaan et noissa on jotain eroa reseptissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt äkkiä kiertämään kaikki kaupat läpi ;D!

   Poista
 3. Anonyymi8/2/13 19:51

  Voi merkkarit, kurkussa kerran jos toisenkin! Mutta miksi vain noissa mustissa on tuo henkireikä (-lovi?), eikö muka hedelmämerkkareihin tukehdu samalla tavalla? :O

  - Lyyti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muuten edes tajunnut, että miksi noissa on toi lovi :D! Aija jännä homma. Noi hedelmäiset ei oo niin semmosii tahmasia mun mielestäni. Helpompi syyä.

   Poista
 4. Ei ole vielä maistettu, mutta tukehtua olen pienenä meinnannut, että kokemusia on ;)

  VastaaPoista
 5. Hei hauskaa et ne ovat tulleet takaisin. Heti kauppaan kun tulen taas :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nom nom nom nom nom nom. Joko pistetään pussia postiin!

   Poista
 6. Töihin tuli noita joten mulla on pussi jemmassa :)

  Pienenä piti aina saksilla leikata merkkarit pieniin osiin, ettei tukehduttu veljen kanssa niihin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei meilläkin äiti leikkas aina mulle ja veljelle ne pieniks palasiks :D!

   Poista
 7. Mä olin pienenä ja olen edelleen ihan koukussa niihin mustiin napinmuotoisiin karkkeihin. Nimenomaan niihin koviin rouskuviin, ne lössykät on pahoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ne Halvan napit on kyllä ihan parhaita...eiks ne ookin halvan?

   Poista
  2. Ei ei, ei ne missä on naaman kuva, vaan ne mitä myydään karkkikadun irttareissa http://www.karkkikatu.fi/tuote?id=0000101. Eli Leaf!

   Poista
  3. Siis juu juu noita mä just tarkotin! Muistin vaan merkin väärin. Halvalla oli joskus niitä ihania kristallirahoja...nams...joo Jarkko sanoo mua aina karkki-insinööriks :D hahah

   Poista