Sivut

5.12.2015

Luukku 5: Kiepit kiepautettu



Kylläpäs nyt aukeilee luukut myöhään, mutta mullapa on sangen paras syy: oon koko päivän siivonu ja leiponu huomisia synttäreitä varten. Niilan 2v. juhlat piti olla viikko sitten, mutta tulin niin kipeäksi, että juhlat piti siirtää. En mä vieläkään terve ole, mutta sentään terveempi.

Näistä synttärivalmisteluista on inspiroitunut myös luukku 5. Mulla on nimittäin joka juhlassa bravuurina yksi tarjoominen ja haluan jaksa sen ohjeen myös teille. Kyseessä on siis kinkkukiepit! Tänään tein itse kiepit savustetulla kalkkunasuikaleella, mutta täytevaihtoehdot on rajattomat.

Alkuperäinen resepti on Myllyn Paras -reseptivihosta, mutta olen vuosien varrella vähän soveltanut sitä. Tässä tulleepi:


Kinkkukiepit (tai feta/tonnikala/jauheliha/kana/soija/tofu... u name it!)

n. 30 kpl

  • 1 pkt  Iso Lehtitaikinalevyjä

Täyte:

  • 200 g kalkkunakinkkusuikaletta
  • 2 punaista paprikaa
  • purkki creme fraishea
  • kananmuna
  • juustoraastetta
  • grillimaustetta ja mustapippuria


Ota taikina ajoissa sulamaan.
Pilko paprika pieniksi kuutioiksi. Kauli Isoa Lehtitaikinalevyä n. puolet leveämmäksi kokoon n. 30 x 40 cm. Levitä creme fraishe taikinalevylle niin, että 1/4 jää "paljaaksi". kostuta tämä paljas kaistale vedellä. Levitä levylle tasaisesti kalkkunasuikaleet ja paprika, ripauta mausteet. Kääri levy rullalle pituussuunnassa.
Leikkaa rullasta n. 1 cm:n paksuisia viipaleita ja nostele uunipellille. Voitele kananmunalla ja ripottele juustoraastetta kieppien päälle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min kauniin värisiksi.

Ja ei kun maistelemaan! Nämä toimisi varmasti tosi kivasti pikkujoulutarjoamisena, kun tättettä saa helposti varioitua monenlaiseen makuun. Kuvia näistä mun tekemistä saatte sitten kun laitan juhlista kuvaa, alla kuva lainattu Myllyn Paras- sivulta.











1 kommentti:

  1. Minäkin jotain tämän tyylisiä tein kesän 2v-synttäreille! Nam!

    VastaaPoista