Sivut

6.4.2013

Palloiset nivelet ja elävät silmät, mikä se on?

Mulla löytyy paljon harrastuksia ja kiinnostuksenkohteita, mutta erikoisin niistä lienee tämä nyt esiteltävä. Keräilen nimittäin pallonivelnukkeja, eli BJ-dollseja. Nämä ovat alun alkain lähtöisin aasiasta, mutta harrastus on levinnyt kyllä ympäri maailman. Suomessa harrastajille on oma foorumi hartsilapset, josta saa näistä ihanuuksista paljon tietoa. 

Nukkeja valmistaa erilaiset tehtaat tai yksityiset taiteilijat, mutta ne on silti aina hienoa käsityötä ja siten erittäin arvokkaita. Myös vaatteet ja kengät ovat ysityiskohtaisia ja hienoja kaikessa pienuudessaan. Vaatteiden lisäksi nukeille pystyy vaihtamaan myös silmiä ja peruukkeja ja nukkien "meikit" voi taitavat maalailla itse, mutta Suomestakin löytyy kansainvälisesti arvostettuja faceup-taiteilijoita näille nukkeliineille.

Olenpas huomannut ystäväpiirissäni, että näihin suhtaudutaan aika lailla kahdella eri tavalla. Toiset rakastuu nukkeihin ihan suoralta kädeltä, kun taas toiset pitää niitä pelottavina. Molempiin tunteisiin perusteena on yleensä sama argumentti: "koska ne on niin elävän näköisiä!!" Sitähän ne on ja siksi niin upeita.

Sain nyt vihdoin ensimmäistä kertaa nukkeni esille niiden arvoiseen paikkaan eli keskelle olkkaria ja vitriiniovien taa (lue:turvaan kahdelta nakumosnterilta). Jakkeri tuumas, että ruskea vitriini ei sovi olkkariin, mutta minäpä näppäränä tyttönä lupasin tuunata ulkopinnat mustaksi. Saas nähdä koska siihen projektiin vaan on aikaa, hehe.

Mutta tässä tulee nyt pari kuvaa. Tarkoituksena on päivittää nukkekaartin vaatteita ja hiuksia, niin laitetaan sitten taas uusia kuvia.

No kumpia ne ovat ihania vai pelottavia?

Pitäähän sitä yksi Sfinx-nukke olla!Nukkeperheen uusin tulokas <3Koko katraani. Tässä on nukkea useassa eri koossa. Löydätkö pienimmän?

Sohvan yläpuoli huutaa taulua. Pitääpä vissiin pistää sivellin heilumaan!

12 kommenttia:

 1. Ihana toi Sfinx-nukke! Haluan! :D

  Mie tunnen muutaman henkilön jotka kerää noita nukkeja ja itse vaan haaveilen semmoisesta. Ehkä joku päivä mulla on sen verran ns. ylimääräistä rahaa, että voin antaa kodin yhdelle.

  VastaaPoista
 2. Nuo on... Upean pelottavia ♥ Aivan mahtavia kaikessa karmivuudessaan :D

  VastaaPoista
 3. noi on kyl ihania noi nuket.. oon nähnyt kyl to-del-la pelottaviakin yksilöitä interwebin ihmeellisessä muailmassa.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi6/4/13 19:17

  Ihanan ihania ovat! Ja nyt kyllä kuvaa tuosta pikkuisimmasta tirppasesta, minkä bongasin tuolta isomman luistelijaneidon syykistä!

  VastaaPoista
 5. Anonyymi6/4/13 19:31

  ihan friikkejähän noi on mutta just siks niin kauniita! ah kyllä inspistä pukkaa väkisin kun mietin miten itse nukkeni stailaisin jos minulla sellaisia olisi!

  VastaaPoista
 6. Ohoh, pelottavan ihania ! Emmä osa päättää, osa tosiaan näyttää ihan kamalan aidoilta. Aika taidolla noi on kyllä tehty.

  Niin ja pienin on ton toisen istuvan sylissä :D

  VastaaPoista
 7. Vaikea noista on sanoa ovatko ihania vai pelottavia. Todennäköisesti molempia. Mutta huikean kauniita joka tapauksessa!

  VastaaPoista
 8. Oi, ovatpa he kauniita! Ja ehdottomasti enemmän ihania kuin pelottavia.

  VastaaPoista
 9. Hui, pelottavan aidon näköisiä;). Hieno harrastus sinulla:).

  VastaaPoista
 10. minä kallistun tuon pelottavan puolelle. On niin hienosti ja toden tuntuisesti tehty, että pelkäisin, että ne muuttuisi eläviksi. :D

  VastaaPoista
 11. Ainakin vimpassa kuvassa ruskea vitriini sopii lampun sävyyn! :)
  Niin ja mun ehdoton suosikkinukke on tuo jolla on silmät kiinni. Sen voisin pistää vaikka taskuun ensi kerran kun tuun käymään <3

  VastaaPoista
 12. Oho! siellä olikin kaksi silmät kiinni! No anyways pidän molemmista!

  VastaaPoista