Sivut

7.5.2013

Parvekepuutarhuri

Meidän parvekkeelle on  muuttanut ihana uusi vieras, saanen esitellä amppelimansikka! Tämän ihanuuden esittelylapussa luvataan sen puskevan mansikoita mulle koko kesän ja sehän tällaiselle kesäherkkujen ystävälle passaa!

Lämpimien ilmojen tullen on parvekkelle pienet peppunsa liimanneet myös meidän nahkasankarit. Jos ovi ei aukene siinä vaiheessa kun aurinko alkaa parvekkeen nurkkaan paistamaan, niin Leon rämpyttää parvekkeen oven sälekaihdinta niin kauan että menen avaamaan oven. Siellä ne sitten tönöttäis vaikka koko päivän, mutta pakko tuota heidänkin auringonpalvontaa on hieman säännöstellä, ettei herkkä hipiä ihan pala. Hehe.

Koko parvekkeella vallitsee viellä vähän viimeisten muuttokamojen kaaos, mutta kun saan sen lopulliseen kuosiinsa niin saatte parempaa kuvaa koko partsista. Ja niille kenen sydän jo pysähtyi, että kissat parvekkeella: meillä on parvekelasit, jotka on tällaisen ötökkäkammoisen ihmisen unelma. Kesällä yksi huone lisää ja talvella...noh varasto hehe.

Mitä muuta voisitte suositella parvekeviljelyyn, joka kuitenkin olisi myös kissaystävällistä? Basilika ja persilja ovat jo tulilla ja herneet itämässä!

10 kommenttia:

 1. Missä lämpötila-asteessa nuo karvattomat kissat pärjää ilman suojausta(=vaatetus)?
  Ja miten muuten kesäsin; kun ovat ihan nahkaa - millä tavoin suojaat heidän nahkaa..ihoa? :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olikohan se +16 pitää olla että katit saa mennä pihalle, no meijän partsilla on usein jo reilusti yli 20. Ja kesäsin nahkaa suojataan vaan olemalla varjossa. Eli pitää todella vahtia, ettei polta itseään. Eli ei laiteta mitään aurinkorasvaa?

   Poista
 2. Mä sain kans tollasen mansikan, se kasvatti pari marjaa ja kuoli sitten pois! :D En vaan osaa...

  VastaaPoista
 3. Mulla oli viimekesänä amppelimansikka ja se oli IHANA ! Kiitos kun muistutit, pitää käydö hakemassa sellainen täksikin kesäksi :)

  Nahkiaiset on täälläkin lähes muuttaneet parvekkeelle ja saan ihan kamalaa marmatusta osakseni jos kehtaan teljetä ne sisään kun avaan parvekelasit ja otan itse aurinkoa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeee :)! Mulla on ollu tollai joskus vuonan nakki ja kirves ja se teki kyllä paaljon mansikkaa sillon :). Nytki jo ekat pikku pikku raakileet siellä jo möllöttää :D

   Mä en ole viel uhmannu noiden auringonpalvojien tahtoa, että ite aurinkoa ottasin :D

   Poista
 4. Anonyymi8/5/13 09:00

  Tosi hyvä idis toi mansikka! Tänä kesänä meillä otetaan järeät keinot (=paljon kasvillisuutta) käyttöön että iso parveke muuttuisi tällä kertaa kesähuoneeksi sen iänikuisen futiskamamavarasto/pullohuoneen sijaan.

  Oon tätä sun blogia lueskellu ja vautsi mikä taituri oot taiteiluinesi (toki ollutkin niin kauan kuin muistan! Ja aivan ihania noi teidän kisulit :) t. Taika

  VastaaPoista
 5. Mä en oikein pysty kasvattamaan mitään parvekkeella, kun ulkolämpötilan voi tuplata parvekelämpötilaan kepeästi. Vein kukkasen kerran parvekkeelle ja kävin seuraavana päivänä katsomassa niin kärventynythän se oli. Parvekkeelle paistaa kesän kuumin aurinko koko päivän. Pieni tuulettaminen ei oikein tehoa ja jos tekee välit laseihin niin pelkään, että lintuja ja oravia tulee parvekkeelle eikä pääse pois. Toisaaltaan nautin kyllä itse siitä kovastakin lämmöstä joten pidän kukkaset ja hyötykasvit suosiolla sisällä. :)

  VastaaPoista