Sivut

15.5.2013

Lapsuuden ja Karin loppu

Tänään sen jälleen kerran jouduin kohtaamaan kun pahaa aavistamattomana ystävän kanssa kahvilaan tallustelin. Ihailin siinä kaikkia ihania herkkuja ja haistelin lähes huumaavaa pullan ja leivosten tuoksua..kunnes PAM se pamahti päin pläsiä! Kylmäkaapin mehuhylly ei ollut enää entisensä. Pienistä sievistä riemunkirjavista mehupaketeista ei enää hymyillyt minulle sama vanha velmu gubbe, ehei. Hänet oltiin julmasti korvattu vähintäänkin avuttomien vektorointitaitojen tuloksena (sori vaan kenen portfoliota nämä nyt koristaa) syntyneet kummalliset suuttomat elikot.  Lapsuuden loppu katseli minua siinä kylmältä mehuhyllyltä silmästä silmään.

Kaupassa asia alkoi jälleen pohdituttamaan minua. Astelin mehuhyllylle ja katselin sitä pienten "retkimehujen" pitkää riviä. Joka ikisen kyljessä toinen toistaan irvokkaasti kopioivia tökeröitä eläinhahmoja. Yhdessäkään ei hauskaa hymysuu Kari Grandia tai edes ihmishahmoa. Ainoa pieni muisto tuosta "kaikkien janoisten sankarista" on pienen pieni tuherrus Karin "nimmari" tölkin päällä, ikään kuin muistokirjoituksena...kas kun ei "Kari was here!".

Näin markkinointimielessä voin kuvitella kuinka joku kravaattinsa niellyt turkasen tärkeä myyntimies on Valion paltsussa sanonut, että "pienet lapset tykkää eläimistä, eikä vanha setä purkin kyljessä myy, tehdään niiku kilipailijat!"..mutta näin itsekin ulkoasujen ja printtimedian kanssa työskentelevänä ihmisenä voin todeta että minusta tässä mennää metsään. Miksi toistaa kilpailijoiden kaavaa ja vielä aivan todella mitään sanomattomalla grafiikalla... oi voi. Valion sivuilla tätä uudistunutta purkkia luonnehditaan näin:

"Uusien pillimehujen pakkauksien kuvituksesta löytyy kiinnostavia yksityiskohtia perheen pienimmille. Esimerkiksi pillien aukot on suunniteltu eläinten kuonoihin ja suihin niin, että mehu näyttää tulevan hauskasti eläinten suusta. Veikeitä yksityiskohtia sisältävistä pakkauksissa riittää tutkittavaa useammaksikin kerraksi." 

Juupa juu. Sanokaa jos olen aivan väärässä, mutta väitän, että älykkäämpää olisi ollut säilyttää sama vanha todella suuren brändiarvon saavuttanut hahmo ja uudistaa muuten pakkausta, sillä minun ikäluokkahan se on kuka niitä mehuja lapsilleen ostaa ja meidän käsitys ja pillimehusta on juurikin Kari him self.  

No Valion sivuilla viisastuin myös uuden tuotteen verran: Valio on pistänyt markkinoille selvästi nuorille aikuisille suunnatun Grandi fresh juoman, jonka kyljessä sekkailee Indiana Jonesin hahmoa muistuttava setämies. Jos tämä on nyt Valion myynti-isku lapsuutemme nostalgiaan: Kari Grandi on palannut, villinä viidakkojen sankarina! Myös tätä purkkia koristaa Kartsan nimmarit kun Karl Fazerin vastaava fazerin sinisessä konsanaan! Pakko sanoa, mutta retroutta ja omaa lapsuuttani rakastavana ihmisenä ei uppoa muhun.

Pillimehujen sankari on siis poissa, onneksi maku sentään oli edelleen sama.
Kumpi purkki toimii susta paremmin tämä uusi vai vanha kunnon Kartsa?

No kun toiset asiat katoavat toiset palaavat. Rukouksiini on about 10 vuoden jälkeen vastannut ja Axe Apollo on palannut miesten dödömarkkinoille. Teinarina se oli musta ehdottomasti paras miehen tuoksu. Siispä pitää pistää Jakke koekaniiniksi testaamaan ja voin sitten nuuskutella ja raportoida teille, toimiiko edelleen.


Karin muistoa kunnioittaen.


11 kommenttia:

 1. Onks Kari kadonnu? Eiiiiiihh!! Mä muistan kans Karin (no siis off coooors!) Miks kaikkeen lapsille suunnattuun tarttee ensinnäkin lätkiä eläimiä, miksei setämiestä? :)

  VastaaPoista
 2. Olen kieltämättä samaa mieltä. Näin nämä purkit kanssa muistaakseni jossain kahvilan vitriinissä ensimmäisen kerran ja luulin mehujen olevan heidän "oma merkkinsä". Purkit kieltämättä muistuttivat joidenkin ruokakauppojen omia "halppismerkkejä" eikä mielestäni vastaa grandin eikä Valion brändiä.

  VastaaPoista
 3. Missä ne yksityiskohdat sitten on??

  VastaaPoista
 4. Noi on kyllä ihan jäätävät, pettymys oli itelläki suuri kun huomasin et Kari on korvattu noilla muodottomilla pullamössö elukoilla. Ihmettelen miten Valiolla on päädytty tuollaiseen uudistukseen, kun ylipäätään oon pitäny Valion pakkausgrafiikkaa ihan laadukkaana, nuo kun näyttää nimenomaan niin nopeasti hutaistuilta halpistuotteilta. Kari purkin kyljessä oli tosiaan erottuva valinta, nyt Grandi häviää kököillä eläimillään Vauhtihirmun mehuille 6-0.

  VastaaPoista
 5. Voi ei! Ei todellakaan toimi. Mä etsin mehuhyllystä aina Karin kuvaa, ja vältän just noita typeriä elukoita. Nyt pakkaus näyttää ihan siltä että se on joku Xtran tai muun semmosen halpismerkin tuote. :(

  VastaaPoista
 6. Noniin, pitää vissii lähettää valiolle tää kommenttiboxin sisältö, että nyt kari takas :D

  VastaaPoista
 7. Mun kaksivuotias tykkäsi tuosta purnukasta.:)

  VastaaPoista
 8. Ihan hauskahan tuo keltainen kameli on, mutta olen kyllä samaa mieltä. Miksi ihmeessä on Kari pitänyt pistää eläkkeelle? (Btw, kun luin otsikon, ensimmäinen assosiaatio liittyi jostain syystä erääseen ihan toiseen Kariin, Lohkoon nimittäin. :)

  VastaaPoista
 9. Ei yhtään kivaa! Kari takasin!

  VastaaPoista
 10. Anonyymi2/8/13 14:34

  https://www.facebook.com/kariGranditakaisin?skip_nax_wizard=true
  Nyt perustettu ryhmä Karin muistolle, toivottavastihan valio huomioi sen :)

  VastaaPoista