Sivut

4.3.2014

Keikkapersoonat

Oltiin tuossa taannoin Amorphiksen keikalla Jarkon kanssa viettämässä hieman mamin ja dädin laatuaikaa ja olihan aivan hemmetin hyvä keikka! Siellä suht eturivissä heiluessani tein pieniä havaintoja kanssakeikkailijoista ja haluaisinkin tässä teille vähän listata keikkakansan ihmistyyppejä:


Rehellisyyden nimissä esittelen ensimmäisenä ryhmän johon itse kuulun eli

A) HimoHilluja:

Tämä tyyppi ei pysy keikalla sekuntiakaan paikallaan vaan hyppii pomppii ja taputtaa käsiä yhteen jo ennen ku pändi on lavalla. Kun pändi vihdoin saapuu, alkaa ihan armoton intoilu. Ja tottakai jokainen biisi minkä pändi soittaa on kyseisen henkilön ihan lemppari. Kännykkäkamerat laulaa ja jos eturivissä ei oo enää tilaa, niin sitten puikkelehditaan ihmisten välistä väen väkisin ainakin ihan niin eteen, kuin mahdollista. Kyseinen hilluja useimmiten osaa kaikkien biisien sanat (tai ainakin luulee osaavansa) ja tottakai laulaa mukana, niin ettei keikan jälkeen äänestä ole kuin surkea pihinä jäljellä.

B) Kännivyöryjä:

Tämä keikkakansan ehkä ärsyttävin hahmo vetää ittensä ihan hirveeseen tuubaan jo ennen keikkaa ja tulee sitten heilumaa ihmismassan sekaan kännissä ku käkkärä, jyräten kaiken alleen hoippuvalla olemuksellaan. Tämä vyöryjä tönii ja tuuppii mennessään muita ja ottaakin useimmiten törmäyksestä mahtavan kimmokkeen aina uuteen suuntaan vyöryen seuraavan pahaa aavistamattoman keikkafiilistelijän niskaan. 

C) Pakara-Pate:

Useimmiten keski-iän saavuttanut mies (keikasta riippuen), joka väenpaljouden turvin salavihkaa taputtelee ja nipistelee nuorten naisten pakaroita. Samassa yksilössä saattaa esiintyä tyypit B ja C, jolloin salavihkainen taputtelu saattaa yltyä törkeäksi puristeluksi ja pakaroiden kimmoisuusasteen kommentoinniksi. Tällä yhdistelmäyksilöllä on suuri riski joutua poistumaan keikalta silmä mustana tai käsilaukun kuva poskessa.

 D) Bailauspirkko:

Bailauspirkko on useimmiten erittäin viehkeä nuorehko naisihminen, joka vähät välittää musiikkigenrestä, hän haluaa bailata! Vaikka illan bändi olisi raskasta metallia soittava räyhäpändi, niin Pirkko se pistää jalalla koreasti ja keikuttelee lanteitaan iloisen notkahtelevasti. Yleensä Pirkolla on myös uskomattomat käsikoreografiat ja hän fiilistelee keikkaa silmät suljettuina. Bailauspirkko on todennäköisin tyypin C uhreista, koska pakaroitten liike kutsuu C:tä kuin seireenit konsanaan.

E) Jäkittäjä:

Tämä tyyppi seisoo keskellä vellovaa muuta yleisöä jäykkänä kuin tikku pas... erittäin jäykkänä, eikä ilmein tai kehon elein mitenkään viestitä että nauttisi keikasta laisinkaan. Hämäävästä ulkokuoresta huolimati tämä tyyppi on kuitenkin yleensä se,  joka tarkkailee keikkaa valppaimmin! Hän kuuntelee tarkkaan kaikki sointukierrot ja kompit, sanat, ihan kaiken ja huomaa varmana joka ikisen virheen. Tämä tyyppi on yleensä myös ainoa, jolla löytyy järjenhiventä käyttää korvatulppia seisoessa viiden metrin säteellä lavan mökämasiinoista.

F) Anniskelu Aatu:

Keikka kun keikka tämä tapaus ei hievahda anniskelualueelta, ei sitten kirveelläkään, keikallehan ollaan ensisijaisesti tultu juomaan!Tässä lienee ne yleisimmät pääyksilöt, joiden välimaastosta ja hybrideistä löytyy sitten koko keikkakansan mahtava kirjo, joka tekee livemusaelämyksestä parhautta!

Millainen keikkatyyppi sä olet? Lopuksi fiilistelykuvia sieltä lähes eturivistä ja milläs muulla kun kännykän kameralla otettuja, hehe.

13 kommenttia:

 1. Itse olen yleensä Hilluja, koska niin harvoin kuin keikoille jaksan enää raahautua, niin siitä tietysti otetaan ilo irti! :P
  Törmäsin yhtenä kesänä Provinssissa Apulannan keikalla yhdistelmään A+B+D mikä oli lähes tulkoon rasittavinta toimintaa koskaan. Alaikäinen teinipirpana (+ vähemmän humalassa oleva kaveri) änkeää täyden tuoppinsa kanssa kesken keikan eturiviin, jossa me muut jo tanssaillaan intopiukassa. "Päästäkää mut ohi, Toni on mun poikaystävä!" Ööö, jaha, justjoo. Aikansa ängettyään vieressäni oleva luovuttaa ja päästää heidät paikalleen. Tanssivat ja heiluvat siinä, tuopista lentää juomia joka suuntaan, mikä vähenee keikan edetessä. Osasin pitää varani, kun kuitenkin festareilla ravannut ennenkin, ja siedin sitä kunnes neiti päättää sytyttää tupakan (kielletty teltassa). Huitoi sillä tanssiessaan silmät kiinni ja kaikki alkoivat jo hermostua. Onneksi järkkärit jakoivat keikan aikana eturiviin kylmiä vesituoppeja ja minäkin pyysin yhdessä. Harmi, että se siis täysin vahingossa kaatui pirpanan päälle. Kokonaan. Ups. Pirpana raivoistui, ystävä tajusi hienovaraisen vihjeeni ja ohjasi molemmat pois eturivistä. Ja tämä kukkahattutäti sai jatkaa keikastaan nauttimista. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi elämän kevät. Vois Wirtasen poika valita friidunsa paremmin haha :D

   Poista
 2. Heh, tää oli aivan mainio kirjoitus!
  Oon ite käynyt tosi vähän keikoilla (ja nekin on olleet pelkästään Kotiteollisuuden keikkoja... plus yksi Qstock, tosin sielläkin oli Kotiteollisuus), mutta silti nuo tyypit tuntuvat hyvin tutuilta. Itse taidan olla lähinnä kategoriaa A... :)

  VastaaPoista
 3. D:) - repesin. Itsekin olin keikalla viime viikonloppuna ja postailinkin siitä. Ja kyllä mun on pakko tunnustaa, että kyllä minä lähinnä tuota A-tyyppiä olen - sillä erolla kuitenkin, että nykyisin yritän seistä vähän kauempana - sieltä kun yleensä näkee paremmin ja kuulee paremmin ilman korvatulppia. Aika usein kuitenkin sitten käy niin, että ihan huomaamattomasti hyppelen lähemmäs lavaa - ja Isäntä häpeää vanhaa eukkoaan, joka ei osaa käyttäytyä ikänsä edellyttämällä tavalla;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen sitä mieltä et keikoilla unohdetaan oma ja kanssaheilujien ikä jos vaan asennetta löytyy tarpeeksi! Rok rok!

   Poista
 4. Heh, tämä oli hyvä! Itse tunnustaudun E.jäkittäjäksi (laulan kyllä mukana ja jalka saattaa vähän teputtaa mukana) Amorphis paristi nähty ja on se vaan hyvä! Yksi suosikki bändeistäni. Meillä on mami ja dädi laatuaikaa seuraavaan kerran toukokuussa, kun lähdemme katsomaan Metallicaa.

  VastaaPoista
 5. Anonyymi4/3/14 18:27

  Hahaaa, tää oli niin hyvä!!!

  amp

  VastaaPoista
 6. Jäkittäjä,ehdottomasti! :D

  VastaaPoista
 7. Menin ja haastoin sut vastaamaan viiteen kysymykseen:
  http://kirsikkapuistonblogi.blogspot.fi/2014/03/viiden-kysymyksen-haaste.html

  VastaaPoista