Sivut

10.6.2015

Ampparihämyri

Äitini laittoi mulle yks päivä viestillä hassun pyynnön: "Voitko virkata mulle harmaasta langasta semmosen ampparipesän näkösen palleron", siis mikä oli?

Facebookin Lahti- ryhmässä oli joku jakanut mahtavan vinkin kesäpörriäisten kanssa taisteluun. Ampparit ovat kuulemma sangen reviiritietoista väkeä ja eivät vaivaudu pesimispuuhiin jos alueella on jo toisen poruka pesä. Siispä tällaisen ampparihämyrin kun ripustaa parvekkeelle/terassille niin pörriäisten pitäisi pysyä pois.

No minähän tein työtä käskettyä  ja pistin virkaten. Äitee ripusti ampparihämyrin heti parvekkeelle ja nyt aletaan seuraamaan, lunastaako se lupaukset. Hieman katselin myös googlesta aihetta ja kyllähän sieltä löytyi liuta teollisia hämyreitä ja erinäisiä keskusteluja että toimiiko vai eikö.

Joka tapauksessa todella hauska idea ja ehdottomasti kokeilun arvoinen. Pistän raportoiden kun saamme tämän empiirisen tutkimustyön tehtyä.

Tässä kuvaa. Täytteenä ihan vaan talouspaperipallo, joka on tussilla värjätty mustaksi suuaukon kohdalta, joskin jälkikäteen luin, että pallo kannattaisi täyttää sanomalehdellä, koska sanomalehden haju edesauttaa pörriäisten pysymistä poissa. Liekö jotenkin muistuttaa sitten ampparopesän hajua, mene ja tiedä!11 kommenttia:

 1. oho, aika hauska idea! Infoappas sitte täällä bloginkin puolella että miten on toiminut!


  www.tiia-valokuvaa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ehdottomasti laitan rapsan kun saadaan parin viikon testijakso tehtyä :D. Toisatseksi pörriäiset ainakin pysynyt poissa parvekkeen läheisyydestä, eikä sisään ole pyrkinyt yhtään.

   Poista
 2. Apua meidän parvekkeella oli justiinsa yksi JÄTTIAMPIAINEN, joten tällaisella olis varmaan käyttöä täälläkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt äkkiä siis virkkaamaan oikee jätti pesä hehe.

   Poista
 3. Oho! Toi ois hauska kesätuliainenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olis! Ajattelin viedä appivanhempien mökille yhen ku siellä kanssa pörrää terassilla niin että mä meinaan saada slaagin aina :D

   Poista
 4. Haa, hieno :P Harvoin voi sanoakaan HIENO mistään ötökänkarkottimesta, nyt on sekin tehty :)

  VastaaPoista
 5. Olisko sulla mitään virkkausohjetta tähän? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippis! Tän tein ihan sillai mututuntumalla (niiku kaiken virkkuun mitä teen hehe), eli lähtee virkkaamaan palloa, mutta jättääkin suun lopussa auki ja tekee pari kerrosta vartta. Sanomalehtipallo kannattaa tunkea sisään kun pallosta on virkattu 2/3. Toi raitamainen kuvio syntyy kun virkkaa vaan sisempää lenkkiä pitkin.

   Poista
 6. Joo näitä on kuule vaikka millä hinnoilla ja vaikka mistä materiaaleista tuolla kaupoissa. Yleensä melko rumiluksia. Äiti oli nähnyt keraamisen jossakin messuilla ja sellaisen voisin kelpuuttaa, mutta nyt, kun näin tämän, niin tekis mieli virkata heti sata. Ainakin niissä kaupan versioissa lukee, että eivät tee pesää 5 metrin säteellä valepesästä, että jos ne heti siihen kuuteen metriin alkaa virittämään sitä kotiaan, niin saattaa harmittaa. Tämmösellä huonolla logiikalla laittaisin näitä muutaman pihapiiriin.

  VastaaPoista