Sivut

21.10.2013

Lahes taidetaan.

Oli erittäin ilahduttavaa huomata taannoin torin...tai siis Lahden torikaivauksen viertä kävellessä, että katukuvaan on ilmaantunut uutta katutaidetta ja erittäin kannanottavaa sellaista. Torikaivausta ympäröiviin aitalevyihin on ihan luvan kanssa tehty vaikka ja mitä upeuksia. Alla on siis kuvia vain pienestä pätkästä aitaa.

Lahdessa on muutenkin viime aikoina kunnostauduttu kaupunkiympäristön elävöittämisen suhteen. Kilpailevan uutistoimiston Yle Uutisten nettisivuilta sai taannoin lukea mukavia uutisia, kuinka luvalliset graffitit yleistyvät Lahdessa (juttu täällä). Monille lahtelaisille onkin varmasti kesän jäljiltä tullut tutuksi pitkin kaupunkia koreilevat Lahti Energian sähkökaapit, joita Inspis-hankeen nuoret ovat Lahdessa maalanneet ahkerasti (täällä).

Itse tuumaan, että tällainen värikäs ja paikoin hyvin riemunkirjava katukuvan piristys on elinehto viihtyvyydelle betonirakennusten keskellä ja ilman katutaidetta Lahdenkin keskusta olisi hyvin ankean näköinen.

Mitä sä tuumailet katutaiteesta?
3 kommenttia:

 1. Heips! On ollut ilo huomata kuinka lahti on ilmeeltään piristynyt ja saanut persoonaansa näkyville :) Se inspis-hanke on kyl mahtava! :)
  Onko Hannu sun isä..? Kun sama sukunimi ja muutenkin lahjakkaita ootte hih. Lyseossa joskus aaaikojaaaikoja sitten ollut kuvismaikkana :) Muistan vaan sen värikkäät housut ja erikoisen tyylin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannu on mun enoni :). Me ollaan vähän tällasta taiteellista sukua, kun Hannu lapsineen on kädentaitojen aloilla ja itse olen kuvittaja toisessa polvessa, äidin jalanjäkiä seuraten :)! Hannu on mahtava eno ja aina ollut muakin kannustamassa tälle tielle. En ihmettele yhtään, että on jäänyt mieleen :).

   Poista
 2. Tykkään! Täällä Valenciassa on ihanaa, kun jokapuolella on katutaidetta ja on hauska huomata, miten pikkuhiljaa vanhat kuvat peittyy ja tulee uusia tilalle. :)

  VastaaPoista