Sivut

4.8.2013

Retkeillen, letkeillen

Eilinen päivä oli yksi tän kesän vapaapäivistä onnistunein. Heti aamusta lähtien luvassa oli nimittäin retkeilyä luonnon helmassa, upeasta kesäpäivästä nauttien. Kaikki tämä tapahtui tietysti personal erämieheni Jarkon opastuksella.

Retkipäivä Starttasi Nurkarilta (mikä se sellainen paikan nimi oikeen on, hehe) jokivarressa käppäillen. Ihmeteltiin upeana pauhaavaa koskea ja kesätuulessa huminoitaan hyräilevää metsikköä. Nauroin Jarkolle huvittuneena, kun päässäni alkoi yhtäkkiä soimaan Finlandia-hymni, että nyt ollaan kyllä isänmaallisissa maisemissa, kun näinkin "hilpeät" kipaleet pyörii päässä.

Nukarilta mentiin pienen ruokatankkauksen kautta Hollolan kirkonkylälle mato-ongelle ja mukana oli tietysti niin eväät kuin muutkin onkitarpeet. Saatiin narrattua ylös muutamat kalaset, joista isoin oli kiistatta mun lahna. Jokainen näistä koukkuun napanneista poloista selvisi säikähdyksellä ja pääsi takaisin järveen. Mielestäni juuri oikea tapa kuluttaa paahtavaa hellepäivää on laiturin nokassa kököttäen. Onkiminen kun on sangen jännittävää puuhaa!

Siinä se päivä sitten hurahtikin huomaamatta ja oli aika lähteä kotiin päin iloisin mielin saunomispuuhiin. Näin sitä aina sattumalta huomaa, että onni piilee hyvin yksinkertaisissa asioissa.

Leppoisaa sunnntai-iltaa!

1 kommentti:

  1. Ei yhtään hullummat maisemat. (Minä jo kovasti odottelin masukuvaa, ehkä seuraavassa postauksessa sitten?)

    VastaaPoista