Sivut

12.8.2013

Piirustusta ja ajatusta kropasta.

Tänään piirsin ensimmäisen raskausaiheisen kuvan.  Oletan että näitä syntyy kyllä lisää. Raskaana olevat naiset kun mielestäni ovat niin kauniita olentoja. Odotan sitä aikaa kun oma pötsikin on niin iso, että siitä saa oikeasti meheviä kuvia. Sitten kyllä kamera laulaa.

On muuten erikoista, miten olen eniten sinut kroppani kanssa pitkään aikaan ulkonäöllisesti, mutta samalla mun on ollut kamalan vaikea myöntää itselle, etten enää jaksa ja pysty liikkumaan samalla tavalla kuin ennen. Ulkonäöllisesti olen siis hyväksynyt todella kivasti oman kropan muutokset, mutta tämä fyysinen puoli raahaa perässä. Pää ymmärtää järjellä, että tottakai kroppa hidastaa tahtia, jotta pienellä ihmisen alulla olisi turvallista kasvaa, mutta sitten se innokas jumppaaja mun pään sisällä on samalla pettynyt, kun zumban jälkeen ei enää tunnukaan ihanan bailanneelta, vaan lähinnä läähätyttää ja kiristää. No tänään kuuntelin sitä järki-Annaa ja jätin menemättä zumbaan ja sen sijaan heitin ystävän kanssa pienet salireenit kevein painoin. Ajattelinkin kokeilla seuraavaksi kuntosali ja uimahalli yhdistelmää ja kroppaa kuunnellen mennä niillä niin pitkälle syksyyn kun pystyy.  Tarkoitus olisi ilmottautua myös mammajoogaan.

Kaikki mammalukijat, vinkkejä hyvistä mammaliikuntamuodoista otetaan vastaan!



15 kommenttia:

  1. Heh, minähän vaan oksensin raskauden ajan ja toivoin että homma olis jo ohi. Ajattelin ennen raskautta että joku jooga ois kivaa kun on pallomaha mutta ehei.. Toisin meni :D makasin sängyn pohjalla ja halailin välillä pönttöä! Mulla ei siis kamalasti kokemusta pallomahaliikunnasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneks mä en oo joutunut kertaaka pöntönhalailuhommiin, vaikka läheltä alkuunsa liippaski usein.

      Poista
  2. Kaunis kuva!


    amp

    VastaaPoista
  3. Hieno kuva, näitä lisää ja sitten syntymän jälkeen laitat näyttelyn pystyyn. Eno

    VastaaPoista
  4. Kaunis kuva! :) Mä kans odotan et pääsen kuvaamaan erästä pallomahaa lähipiiristäni :)

    VastaaPoista
  5. Kiva kuva! Just eilen fiilistelin miehelleni että sitten (joskus) kun olen raskaana ja mulla on iso pallomaha niin käytän kireitä trikoomekkoja ja esittelen sitä kaikille, et kattokaa, mul on masu! Mutta kiva kuulla ettei sulla oo ollut pahoinvointia, voi olla hyvinkin inhottavaa moinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nii kuule <3. Varo tää on tosi pahasti tarttuvaa sorttia tää vauvakuume.

      Poista
  6. Ihana kuva! Tuntuu varmasti upealta olla sinut oman kroppansa kanssa - ja ymmärtää miten sanoinkuvaamattoman ihmeellinen se kroppa on, kun se voi kasvattaa toisen ihmisen :)
    Onnea odotukseesi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heli :). Tää on kyllä niin ihmeellistä että.

      Poista
  7. Minäkin olin raskaana ollessa ensimmäistä kertaa elämässäni sinut kroppani kanssa. Kerrankin oli hyvää syy olla isovatsainen. :D Tiukat trikoomekot sun muut oli kivoja (siis siinä vaiheessa, kun maha oli selvästi raskaus-iso eikä vain läski).
    Itse lähinnä kävelin koiran kanssa. Mitä pidemmälle raskaus eteni, sitä pidempiä tuli lenksuistakin. Oli ihana pystyä. :) Vielä ennen synnytystäkin kävelin. Välillä supisteli, mut hissukseen kun meni, niin oli hyvä. Ja koira tykkäsi. :)
    Zumban lopetin jo aika alkuvaiheessa, mut lähinnä muuton takia, kun ei täällä uudella paikalla oikeestaan mitään zumbia ole (paitsi ruotsiksi :P).
    Sellainen vinkki että älä suotta tee pitkän tähtäimen suunnitelmia. "Sitten loppuraskaudesta teen niin ja näin", mitä tahansa voi sattua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä ja innostavia aatoksia! Ja kiitos lopun huomiosta. Oon koittanut kyllä paljon ottaa huomioon tota, ettei lopussa välttämättä enää kykene.

      Poista
  8. Mua ärsyttää ihan suunnattomasti, että näytän edelleenkin ilmeisesti vain pulskalta enkä ollenkaan raskaana olevalta. Maha on kyllä kasvanut, sen huomaa itse, mutta vieraat eivät sitä nähtävästi yhdistä raskauteen. Esim. toissapäivänä kampaaja kysyi yllättyneenä "ai oletko sä raskaana" ja pari viikkoa sitten ravintolassa tarjoilija tiedusteli haluanko viiniä... Että se huono puoli siinä näköjään on, kun ei ennen raskauttakaan ollut mikään hirveän solakka. :\

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirsikka sä oot niin pitkänhuiskee mimmi, että sulla on varmaan muutenkin tilaa enemmän tossa keskivartalossa vauvalle kasvaa ylöspäin, eikä maha sit ehkä ole niin pallo kun mitä mullaki alkaa jo olee. Ja se nyt on muutenkin niin yksilöllistä (masukuvaa vaaditaan btw). Mutta ärsyttävähän tuo on ku mä ainakin haluun jo niin maha etunenässä mennä ylpeenä tästä pallosta. No nyt on kyllä alkanu erottuu jo niin, ettei oikeen jää epäselväk tää mun tiineyden tila :D hehe.

      Poista