Sivut

28.11.2011

MLL:n Joulupuu keräys

Nyt on niin hyvä asia tullut tietooni, että pakko pistää kiertämään! Tässä lainaus Lahden Nuorkauppakamarin sivuilta:


"Lahden nuorkauppakamari ja MLL Lahden yhdistys järjestävät Joulupuu -keräyksen Lahden Kauppahallissa 19.11.-10.12.2011. 
Joulupuu-keräys alkaa Lahdessa lauantaina 19.11.2011. Kauppahallissa on joulukuusi, joka on koristeltu eri-ikäisille lapsille osoitetuilla pakettikorteilla. Joulumieltä levittävät lahjoittajat tuovat pakettinsa itse joulukuusen juurelle Kauppahalliin ja valitsevat kuusesta pakettikortin, jossa kerrotaan minkä ikäiselle lapselle lahja lahjoittajan mielestä sopii. Joulupuun ideana on antaa lapsille uusi tai itse tehty lahja, ei siis kierrätystavaraa. Lahja voi olla pieni tai suuri, edullinen tai kallis - kaikki lahjat otetaan ilolla vastaan.

Keräyksen avulla saadut lahjat jaetaan MLL:n, kaupungin perhetyöntekijöiden, sosiaalikeskusten ja lahtelaisten lastensuojelujärjestöjen antamien vinkkien perusteella saajaperheisiin viikolla 50. Näin varmistetaan, että lahjat menevät varmasti oikeisiin osoitteisiin eikä lasten ja perheiden oikeutta yksityisyyteen vaaranneta.

Lahdessa kerättiin vuonna 2010 reilut 1300 lahjaa, jotka Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lahden yhdistys jakoi 303 lapselle 160 lahtelaisperheessä.”Eli nyt haastankin kaikki teidät lukijat, jotka olette Lahesta, panostamaan tähän pieneen suureen tekoon ja viemään ainakin yhden lahjan kauppahalliin kuusen juurelle. Jarkon kanssa ajattelimme mennä keskiviikkona ostamaan joululahjat kummityttöllemme ja hänen sisaruksilleen ja ostaa samalla lahja myös jollekin pienelle tytölle tai pojalle tuonne kuusen juurelle. Tämä on kyllä niin hyvä asia, että ihan melkeen itkettää. Ihana ajatus, että pienellä lahjalla voi ilahduttaa jonkin pienen ihmisen joulua suuren suuresti. Siispä kaikki lahjaostoksille. Ja hei kauppahallissa on kuitenkin myös monta mukavaa kahvilaa missä istahtaa lahjomisen lomassa!
Ja tässä pieni haaste myös kavereilleni: Mitäpä jos tänä vuonna ei ostettaisi toisillemme lahjoja vaan kaikki veisi tonne paketin tai pari? Siitä tulisi hurjan iso kasa paketteja!
Kaikille niille, jotka eivät asu Lahdessa tiedoksi, että muissa kaupungeissa on varmasti vastaavia keräyksiä, että joulumielellä vaan liikkeelle kaikki!1 kommentti: