Sivut

17.11.2013

Viiksekästä menoa

Käytiin tänään Antsa veikan kanssa viemässä joulukortit (aiempi postaus aiheesta täällä) Päijät-Hämeen Eläinsuojeluyhdistyksen löytöeläintalolle. Kortit tulevat kuulemma myyntiin sekä löytikselle Jokimaalle, että keskustaan Kissankulman kirpputorille. Korttien tuotto menee kokonaan löytöeläinten hyväksi, eli jos haluat hyvän mielen ja kortteja, joita ei joka tiimarissa tulekaan vastaan, niin kipin kapin hommaamaan joulukortit Phesyltä, ennen kuin loppuvat.

Tutustuttiin samalla reissulla myös vähän Löytöeläintalon elämään. Olen joskus parikymppisenä ollut Phesyllä vapaaehtoisena satunnaisesti ja sillä tavalla talon touhut ovatkin ihan tuttuja, mutta kiva näitä mussukoita on vähän päästä rapsimaankin. Kaikilla eläimillä on löytiksellä oikein mukavat olot: on pehmeät pedit, puhtaat vessat, kiipeilypuut, ja murua rinnan alla, vaan yhtä asiaa selvästi kaivataan: Lämmintä syliä ja paljon rapsutuksia. Siispä vaikka karvanassuilla menee nyt jo super hyvin verrattuna elämään taivasalla, ei niistä yksikään varmaan pahakseen pistäisi, jos rakastavaan kotiin pääsisi.

Minusta on hienoa, että Lahdessa ja ympäri Suomen on tällaisia paikkoja, joissa hylätyistä tai muuten yksin jääneistä ystävistä pidetään huoli. Siispä kaikki auttamaan oman kaupungin löytiseläimiä! Jos ei kotia kodittomalle pysty tarjoamaan, niin auttaa voi aina monella muullakin tapaa. Pehsyn sivuilla löytyy esimerkiksi lista asioista, joita löytiksellä tarvitaan jatkuvasti. Sieltä varmaan lähes jokainen löytää tavan, millä auttaa edes vähän. Musta melko hauska kohta listassa on käsityötaitoiset ihmiset tekemään myynituotteita, mallit ja materiaalit saa talolta. Eli ei tarvitse välttämättä edes rahaa laittaa likoon, ainoastaan oma osaaminen voi olla suuri apu. Ja kun vie apunsa itse paikalle saa palkinnoksi raputella kissoja ja muita tassunassukoita mielin määrin. Hyvä diili, johon meidän poppoo tarttui tänäkin vuonna korttien voimin ja haastetaan nyt teidät kaikki miettimään mitä työ voisitte tehdä, jos ei löytöeläinten, niin muiden apua tarvitsevien parissa. Tällä ajatuksella uuteen viikkoon, ciao!

Löytoeläintalo löytyy osoitteesta: Jokimaankuja 4,15700 Lahti
Ja Kissankulman kirppis: Rautatienkatu 1, Lahti

Phesy facebookissa


Ylimmän sydämen katti matikainen aloitti heti ihanan keikistelyn kun menin tervehtimään. Rapsutkin kelpasi.

Tässä uiskentelee kaiketi Phesyn fb sivultakin löytyvä kotia etsivä kilppari Lissu


1 kommentti:

  1. Tuttu paikka minullekin tuo löytötalo. Sieltä haettiin meidän edellinen kissakin. Täytyypä joskus mennä sinne rapsuttelemaan ja kenties auttamaankin, kun siellä päin liikun :)

    VastaaPoista