Sivut

22.7.2011

Parasta Porissa!

Olin viime viikonloppuna Porissa tarkastamassa Pori Jazzien yleistä meininkiä ja ennen kaikkea tapaamassa ystävääni Piia Piiuskaa. Matkaan lähdin kauhialla kiireellä käytännössä suoraan töistä. Bussimatkaa oli neljä tuntia, vaan sepä hurahti näppärästi Von Hertzen  Brothersin uusinta levyä `Star Aligned` kuunnellen (ihan mahtava lätty, sano mun sanoneen!).
Olin viimeksi ollut Porissa kaiketi ihan nappulana, joten hämmästys ja ihmetys oli suuri kun paikalle saavuin. Pori on oikein ihana, jotenkin todella lämminhenkinen ja suloinen kaupunki. Kaikki tuntuu olevan hyvin lähellä ja keskustan lukuisat kävelykadut tekee kaupungista entistä kuleskelu ystävällisen.

   Ensimmäisenä kuleksittiin Piian kanssa itsemme paikalliselle terdelle ottamaan yhdet lonkerot ja täytyy sanoa, että oli kesän mukavin terassi. Ihanan jäiset lonkerot kätöseen ja mikäs oli siinä ollessa!


Tässä ystäväni Piiuska!

Kaverikuvaa Porin kuulun Mairen kanssa


Myöhemmin suunnattiinkin sitten Jazz-kadulle kun minäpä tyttö saavuin Poriin ihan kreivin aikaan eli sopvasti Pori Jazzeille! Jazz-kadulla oli hurjasti väkeä koko viikonlopun ajan, eli menoa ja melskettä kyllä riitti! 

Jazz-kansaa pomputtamassa Axel Smith 

Pori kerrassaan yllätti kauneudellaan.


Sitten hipsittiinkin jo matkasiiderin voimin Piialle päin, että jaksaa herätä aikaisin tutkailemaan Porin ihmeyksiä (kysyin äsken Jarkolta mitä on explore suomeks, pikkusen vielä tuntuu vaikuttavan Belgian elo mun Suomen tuottamiseen :D!)

Aamu alkoikin sitten näinkin ihanan terveellisissä merkeissä: mustikkaa, puuroa ja mustikkakeittoa!
Suosittelen lämmöllä kaikille ja mikä parasta nyt näitä sinisiä pikku herkkusia on metsät pullollaan ja ihan ilmaseksi saa sieltä hakea.

Aamupuuroilun jälkeen lähdettiin ihan suuren suurelle kirppikselle, josta tehtiinkin kivoja löytöjä. Löysin aivan ihanan paljeteilla täysin koristellun pipon/baskerin, mikähän tuo nyt olis ihan oikeasti (kuvan näette valitettavasti vasta myöhemmin). Mukaan tarttui myös ruskea kaunis rusetti päähän ja sellainen jokin hoitajarintamerkkin kun joku on ollut kymmenen vuotta töissä. Heh. Kaikkea ne ihmiset myykin. Piia osti pirtsakan pinkkisen laukun, jonka kulumakohtaa me vähän fiksattiin ruusukkeella, voilà! Se on kuin uusi ja ah niin ihanan edullinen!

Kirpparilla ollut pieni kirja kertoi meidän ystävyydestä
Kirpparilta suunnittiin keskustan kautta takaisin Piialle vähän kokkailemaan. Tehtiin kuulkaas semmoinen pizza, että ei ole edes Kotipizzalla näin hyvää nähty! Mikään pizza ei voita kotitekoista ja vielä kun pohja on tehty Myllyn Paras Pizzapohja -ohjeen mukaan! Nam! Helppoo ja hyvää!

Hassuteltiin vähän pizzan äärellä :)
Syömisten jälkeen sulateltiin hetki ja sitten jo suunnattiinkin pienelle Meripori katsastukselle ja enpä voi muuta sanoa kun että Rakastuin yyteniin isolla ärrällä! Olen viimeksi ollut Yyterissä ihan pienenä ja muistan, että musta on kuvakin sieltä biitsiltä (äiti aletaas kaivamaan vanhat albumit esiin!), mutta en kyllä muistanut itse paikasta enää juuri mitään. Ihan mahtava ranta. Tässä hieman kuvamateriaalia, kuinka myö tytöt mentiin ihan pähkinöiks kun päästiin meren ääreen.
Anselmi goes nuts

Yhtää ei huomaa et meidän kuvaaja on hiukkasen pitkä
 ihminen ku kuva on yläviistosta otettu :)

Mutta korkealta näin miten meri on suuri,
kaartuva, kaunis pilvien muuri!” -Stam1na-

Kukas se siinä on tepastellut?
Ei oltais millään maltettu lähteä, mutta kello kävi hurjaa kyytiä (kuten aina kun on kivaa, kyllähän se jo herra Einsteinkin tiesi!) niin pitihän sitä kiiruhtaa takas kämpille hieman valmistautumaan ja nauttimaan vähän sidukkaa.

Tässä likat valmiina tarkastamaan Porin kovimman menon:

Jazzeilla oli väkeä kun pipoo, mutta löydettiin kuin löydettiinkin itsellemme paikka teltasta, josta saatiin vähän lonkeroo. Nami nam.  Ihan hurjan hauskaa oli kyllä kerrassaan! Valittiin nää lonkerot ihan tukan värin mukaan, hehe. Ei sentää.


Kiitos Pori Piia ja kaikki muut viikonloppuni loistokkaasteen onnistumiseen vaikuttaneet tekijät.
Piian miehelle iso kiitos kärsivällisyydestä ja autokyydeistä ympäri Poria. Oli ihan mahtavaa. Ja hei Pori on ihmeellinen paikka, vain siellä voi ihan sattumalta törmätä vaikka Spaidermäniin! Kiitos!


Anteeksi överipitkä postaus, mutta tätä nyt vaan riitti ;)!
1 kommentti:

  1. Kiitos Anselmi ihanasta viikonlopusta! Uusiks sitten Lahden tapaan!! (koetan saada tuon "pitkänkin ihmisen" mukaan)

    Voe hitsinpimpulat kun oli meillä hauskaa.. Tästä on hyvä kirjottaa muistiin itelle. :)

    VastaaPoista