Sivut

14.1.2017

Unikarhu kainalossa

Blogiyhteistyö

Tämä tässä on unikarhu eli Whisbear. Ehkä maailman söpöin lelu, mutta ei anneta ulkomuodon hämätä, se on nimittäin kaikkea muuta kuin pelkkä suloinen unikaveri. Tutustuin unikarhuun somessa ja olen niin iloinen, että minulle auksei juuri nyt mahdollisuus päästä tetsaamaan unikarhua Otson kanssa. 

Ollaan nimittäin tuon puolivuotiaan herran kanssa juuri siinä pisteessä, mistä neuvolan tädit aina pelottelee nukahtamishommien suhteen: pikkumies nukahtaa vain ja ainoastaan tissin avulla tai rattaisiin. Ei siis ikinä silittelemällä sänkyyn ja äärimmäisen harvoin hytkyttelemällä syliin (ja silloinkin on vedetty napa ihan täyteen maitoa pariin kertaan jo).

Olin jo muutamat viikot kypsytellyt ajatusta, että alettaisiin opettelemaan syönnin jälkeen sänkyyn nukahtamista Otson kanssa ja kun puolivuotisneuvolassa neuvolan täti väläytti sanaparin "lempeä unikoulu" ja "tassuttelu" alkoi nämä uniasiat pyöriä enemmänkin päässä.

Enpä siis olisi parempaan saumaan voinut tutustua myös unikarhuun. Unikarhu on älykäs unilelu, jonka sisälle on piilotettu äänisydän. Sydän humisee 40 minuuttia putkeen pehmeää huminaansa, jonka aikana vauvan pitäisi nukahtaa syvään uneen. Tämän jälkeen tuo fiksu nalle jatkaa valmiustilassa ja jos vauva herää itkemään yöllä, kiirehtii nalle jatkamaan huminaansa vielä 20 minuuttia lisää. Ääni on lempeä ja tasainen, eikä siten häiritse yöllä aikuisenkaan korvaa yhtään. Äänenvoimakkuutta pystyy kyllä myös säätämään.

Ollaan nyt muutamat yöt testattu ja tutustuttu unikarhuun ihan rauhassa. Ei siis olla vielä aloitettu silittelynukuttamista saatika tassuttelua, mutta ajattelin edetä ihan rauhallisesti kohti kokonaisia yöunia ja itsenäistä nukahtamista. Väitän että humina kyllä rauhoittaa pientä miestä ja hän nukahtaa nopeammin sen avulla. Yöheräämisiin se ei vielä tehoa, mutta kunhan yötissittelystä päästäisiin edes osin eroon, niin uskon että nallen humina saattaa riittää uudelleen nukahtamiseen. Kerron kyllä sitten kun siihen asti nallen testailussa päästään.

Täytyy vielä kertoa, että nalle on ollut myös isoveikalle tosi kiva kaveri. Siinä missä äiti hoitaa pikkuveikkaa, haluaa isoveikka laittaa nallen sen omaan "makuupussiin" ja sylitettä nallen hyristessä tyytyväisenä. Äsken vein unikarhun isoveikalle sänkyyn, jotta tämä rauhottuisi päiväunille. Tuo kolme vee kun on alkanut skippailemaan päikkäreitä ja onkin sitten illalla ihan yliväsynyt riiviö. 

Ja hei nyt arvon herrasväki seuraa ilouutinen kaikille instagramin käyttäjille: uutistoimiston instagramissa (@uutistoimistoanselmi) alkaa nyt arvonta, jossa on mahis voittaa tällainen ihana nalle. Laitan kuvan sinne ihan just kohta, eli meeppä äkkiä katsomaan osallistumisohjeet.

Hyrisyttävän kivaa viikonloppua kaikille!

Unikarhu facessa KLIK
Unikarhun nettisivut ja nettikauppa KLIK

Haluan vielä korostaa, että olen todella tarkka mitä otan blogiini testaukseen ja en ikinä suosittelisi mitään mistä en itse olisi innoissani. Tämä nallekuoma saa minulta kyllä tähän mennessä lämpimät suositukset. Ihana nalle. Ja kuulinpa että unikarhua on käytetty myös isompien erityislasten kanssa rauhoittamaan ja tuomaan turvaa - ihan mieletön juttu minusta. Uskon vahvasti, ettemme vielä edes tiedä mihin kaikkeen unikarhu pystyisikään ja siksi haluankin kiittää Unikarhu Oy:tä että saan olla mukana nallen Suomen (ja maailman) valloituksessa. Kiitos.

Tässä muutamia kuvia kun Otso karhunpoika tutustuu uuteen karhukaveriinsa:

suukko!


Hyrinäsydän piiloutuu helposti karhun sisään ja on turvallinen


Rapisevat kintut olikin aivan super kiva juttu Otsosta
Karhun oma säilytyspussi taipuu makuupussiksi käden käänteessä.


2 kommenttia:

  1. Unikaveri kulkee mukana monta vuotta, ja meillä on monet reissut nähnyt unikaveri vieläkin tallessa vuosien jälkeen. Blogini siirtyy tuonne instan puolelle :) Tervetuloa seurailemaan @mari_anne_n

    VastaaPoista
  2. Yöhulinat20/1/17 20:56

    Huoh, meillä ollaan "jo" yli vuoden ja mietin olisko tästä apu meidän öihin... Unisyklien välissä lapsi kitisee ja saattaa rauhoittua shhh-ääneen, viimeistään syliin - ilman heräämistä. Jos kitinä jatkuu pitempään ja äiti maidontuoksuisena lohduttelee, sitten kippaa itsensä unissaan rinnalle :D
    Kumpa saisin mahdollisuuden kokeilla tätä :)

    VastaaPoista