Sivut

23.5.2015

Voi Bertsa veit sydämeni!

No mutta hallo! Berliinistä tultu kotiin jo alkuviikosta ja olihan kyllä upea paikka. Kaiken hypetyksen arvoinen todellakin! Kevät on ollut tosi raskas ja jotenkin toi reissu nyt sitten osoittautui semmoseksi kevään summaajaksi ja kesän aloittajaksi. Huomaan nyt olevani kyllä todella väsynyt, vähän kuin jonkun raskaan tentin jälkeen iskee hedari, mutta pidemmässä mittakaavassa ikäänkuin.

Vaan kyllä Berliini kokonaisuudessaan piristi ihan hurjasti ja kummasti taas jaksaa arkea pyöritellä, kun sai tehdä jotain ihan muuta hetken ja ottaa pikku pesäeron työkoneesta. Ja kerkeshän tossa ajassa tulemaan ihan hurja ikäväkin jo mun poitsuja, mutta Niilalla ja iskämiehellä oli mennyt täällä kahdestaan aivan älyttömän hyvin, niin eipä mamillekaan siellä maailmalla mitään itkuparkuja tullut. Näin Berliinissä rakkaan belgian "siskoni" Hannan ja miehensä ja oli kyllä aivan hurjan hauskaa. Ei olla nähty melkeen pariin vuoteen, niin oli ihan tosi kliffaa päästä vähän humpalle yhdessä. Meillä aina hommat jatkuu just siitä mihin on jäänytkin, niin kliseiseltä kun se kuulostaakin. (Eiks ni Hanna?)

Ai että miten nautinkaan Berliinissä auringosta ja siitä kaikesta valosta. Ihanaa kun täälläkin on tällä viikolla välissä paistanut arska jo tosi lämpimästikin. Kummasti kyllä tulee lisää virtaa kun ilma on nätti.
Lisää virtaa ehdottomasti tuo myös Niilan ihan mahtavasti alkanut päiväkoti. Tällä viikolla Niila ei ole juurikaan enää edes itkenyt kun ollaan Jarkon kanssa vuoroin häntä päikkyyn kiikutettu. En olis ikänä uskaltanut toivoa edes hurjimmissa haaveissani, että tää sujuisi kaikkien osalta näin hirveen hyvin. Oon ihan super ylpeä Niilasta, mutta hei myös itsestäni ja Jarkosta. Ollaan kaikki osattu ottaa tämä uusi elämänvaihe tosi rennoin rantein ja rohkein mielin. Hyvä meijän tiimi!

Tää oli nyt vähän tällainen kiireinen summauspostaus, sillä nyt tarvii kiiruhtaa jo laittautumaan:  tänään luvassa serkun häät! Mutta heitän tähän loppuun muutamia kuvia Berliinistä ja pienen listan, koska rakastanhan listoja! Myöhemmin tulee myös esittelypostaus, mitä kaikkea siistiä shoppailin, kuvareportaasi Bertsan katutaiteesta ja mahdollisesti toinen tällainen sekalaisen seurakunnan kuvapostaus. Oikein kivaa viikonloppua kaikille!

Mannan Bertsassa parasta -lista:

 • Moni asia on edullisempaa kuin Suomessa, kuten ruoka, juomat...kaikki!
 • Madame tussauds berlin - vahamuseo. Tapasin vihdoin ihanan E.T:n ja yllärinä paikalla oli myös r2d2 
 • Suklaaaa nams! Ritter Sportin myymälä keskustassa oli huikea.
 • Kivat erikoiset raflat kuten Kartoffelkeller , jonka kaikissa ruuissa oli perunaa.
 • Boheemi meininki Mittessä, hurjan ihania katukahviloita, paljon nuoria ihmisiä, hyvä meno.
 • Jättikirppis -tapahtuma Mauerparkissa joka sunnuntai. Ihan must see -juttu. Ei voi puhua mistään pikku kirpparitapahtumasta, vaan paremminkin vanhan ja uuden tavaran markkinoista höystettynä festaritunnelmalla. Äkkigooglauksella esim Pupulandiassa on esitelty ko tapahtuma melko kivasti täällä.
 • Katutaide. Toiden toistaan hienompia seinämaalauksia on joka puolella. Berliini on mielettömän värikäs kaupunki, siellä kyllä ihmismieli inspiroituu!
 • Todella toimiva metro- eli Ubahn ja Sbahn - verkosto
 • Ystävälliset paikalliset ja se että englannilla pärjäsi oikein hyvin koko reissun.
 • Tunne, että tänne haluan tulla ehdottomasti toistekin. 
2 kommenttia:

 1. Voi vitsit! Mie oon nyt tovin haaveillut Berliini-reissusta ja nyt vasta haaveilenkin! :D

  VastaaPoista
 2. Berliini on IHANA! Meillä oli yhdessä niin hauskaa ja ihan just niinkuin sanoit ni jutskat vaan jatkui siitä mihin ne viimeksi jäi :-) Missäköhän meidän tiet kohtaa seuraavaksi? :-)

  Berliiniin on pakko päästä takaisin monen monta kertaa vielä. Monta juttua jäi näkemättä, juurikin toi kirppis!

  VastaaPoista