Sivut

10.7.2014

Ruusutarhan Lohis

Tää viikko alko varsin hauskoissa merkeissä kun lähdettiin Niilan kanssa vähän maaseutumatkailemaan Kärkölässä sijaitsevaan Huovilan puistoon. Oltiin siellä porukalla viiden äidin ja muksun voimin nauttimassa piknikistä ja samalla vähän retkeilemässä upeissa puistomaisemissa. Huovilan puisto on englantilaistyylinen maisemapuisto, jossa istutukset ja pienet lammet, sekä ruusutarhat ihastuttavat vierailijaa upeudellaan. Puiston nettisivuilla kerrotaan puistosta näin:

"Carl Constantin Collinin perustama Huovilan puisto on Suomessa ainutlaatuinen englantilaistyylinen maisemapuisto, joka on restauroitu 1900-luvun alun asuunsa.
Puisto sijaitsee Kärkölän kirkonkylässä lehtomaisessa purolaaksossa, jonne on istutettu ja elää luonnonvaraisena lukuisia harvinaisia kasveja. Puiston osoite on Museontie, 16610 Kärkölä.
Huovilan historia on erittäin kiehtova ja elävä, se vaikuttaa edelleenkin koko kunnan alueella. Puistossa järjestetään tapahtumia ja opastettuja kierroksia."

Ekan kerran kävin Huovilan puistossa Jarkon kanssa meidän ekana kesänä 2010, vaan niin paljon tuolla tuntui olevan kaikkea uutta, että olen tainnut vaan katsella mun Jagge kultaa vaaleanpunaisten rillien läpi, enkä huomannut "mokomia vehkoja" laisin. Mielenkiintoisin näistä "uusista" löydöistä oli puiston yläreunassa sijaitseva vanhan rakennuksen kivijalka/raunio, jonka sisälle on istutettu mieletön ruusutarha. Keskellä ruusutarhaa möllötti vielä sangen sympaattinen lohikäärme, josta varmaan saisi kerrottua pienille puistoretkeilijöille hyviä tarinoita. 
Suosittelen Huovilanpuistoa kaikille kivaksi kesän retkikohteeksi, aina lapsiperheestä niihin ihastuksen huumaamiin kesäheiloihin. Puistossa on myös hurmaava maalaiskahvila, josta saa sumppia ja pullaa.

Tässä parit kuvat ruusutarhasta:


4 kommenttia:

 1. Tuonne täytyy mennä! Katselin sitä kerran autosta ajellessamme meidän pikku Mangoa hakemaan :)

  amp

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelene ehdottomasti. Kerrassaan maan mainio retkikohde.

   Poista
 2. Oi, tuo on ihana paikka! Kerran tuli Lahden vuosien aikana siellä käytyä, mutta eipä sitten enää toiste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä pääset taas joskus, jos tiesi Lahteen vaikka eksii :D

   Poista