Sivut

26.6.2014

Hei hei hedari!

Heipsan!
Täällä on tosiaan kärvistelty migreenin parissa useampi päivä. Nyt alkaa olemaan homma voiton puolella musta tuntuu, mutta vannomatta paras.

Tässä säryn aikana on tullut kokeiltua jos jonkin näkösiä poppas- ja vippaskonsteja joista osasta on tuntunut olevan ehkä hyötyäkin. Meidän äiti on sellainen huolehtiva emo, että hän on mun voivotellessa sängyn pohjalla ettiny mulle netin syövereistä kaiken näkösiä kosnteja ja tässä esittelen teille parit. Jos vaikka jollekin olisi hyötyä, eihän sitä tiedä:

1) Mehujää:
Netin syövereistä oli jostain löytynyt vinkki, että mehujään tai jääpalan imeskely hedarin hetkellä saattaa auttaa, koska kylmä vasten kitalakea supistaa aivoissa verisuonia ja siten voi helpottaa särkyä.
Tämän kokeilin ja ihan kun vähän olisi auttanutkin. Jos ei niin olipa ainaki saakelin hyvä mehujää.

2) Suolahaude:
Tässä vinkissä käskettiin liottaa merisuolaa reilusti veteen, kastella pyyhe kädenlämpöisessä suolavedessä ja laittaa kääre niskaan tunniksi. Tämän pitäisi auttaa jumittaviin niskalihaksiin ja siten helpottaa hedaria. Testasin, vaan en osaa sanoa auttoiko.

3) D-vitamiini
Netin syövereist oli löytynyt tämäkin neuvo, että migreenin sattuessa kohdalle kannattaa ottaa reilulla kädellä d-vitskua. Otettu!

4) Lakritsijuuri
 Kuulemma myös lakritsijuurella olisi myönteinen vaikutus hedarin karkotuksessa. No hyllyssä on maailman parasta Clipperin lakritsijuuriteetä, niin sitä olen nyt litkinyt ahkerasti eilisestä illasta lähtien. Toistaiseksi särky pysynyt pois.

5) Tauriini
Tätä en ole vielä päässyt testaamaan, mutta tauriinilla pitäisi ulkolaisten nettisivujen mukaan olla pääsärkyä helpottava vaikutus. Eli ostanpa tänään vähän energiajuomaa!


Uutistoimisto ei ota kantaa näiden konstien todelliseen toimivuuteen, mutta oma hedari oli sitä luokkaa, että lääkehoidon lisäksi olin valmis kokeilemaan vaikka päälläseisomista pakkasella.
Onko teissä lukijoissa migreeni-ihmisiä ja jos, niin millä kohtaukset olette saaneet kuriin?
5 kommenttia:

 1. Migreeni on inhottava tauti - itse kärvistelin vuosia sen kanssa, mutta nyt on rauhoittunut aika hyvin. Minulla on auttanut: e-pillerit pois, samoin muut hormoonihoidot, keinomakeutusaineet pois (aspartaami ja hermesetas pahimmat), mahdollisimman lisäaineetonta ruokaa - arominvahventeet pois, näyttöpäätelasit. Ja tietysti pitäisi yrittää saada kunnon yöunet.
  Tsemppiä sen taudin kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos näistä vinkeistä kovin! En olekaan koskaan kuullut näyttöpäätelaseista, pitääpä tutustua!
   Toi yöuniasia on onneksi myös paranemaan päin, kun N on kasvanut jo isommaksi pojaksi.

   Poista
 2. Kop kop! Onneksi en kärsi päänsärystä juuri koskaan. Mutta noita vinkkejä on aina hauska lukea. Tuleekin mieleen, että kenellä on tullut mieleen liottaa merisuolaa reilusti veteen, kastella pyyhe kädenlämpöisessä suolavedessä... Jotta se auttaisi päänsärkyyn...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, jollain kellä on ollu yhtä hirvee hedari ku mulla ja kaapissa vaan merisuolaa :D

   Poista
  2. Hyvä kirjotta, että en kärsi päänsärystä. Puol tuntia ja kauhee hedari. Nyt jo kyl helppaa. Onneks mul ei oo mitään tietoa migreenistä! Ja KOP KOP!!!

   Poista