Sivut

9.6.2011

Jullarinäyttelyy

Olin tänään Lahden 18. kansainvälisen julistebiennalen avajaisissa. Siellä oli myös minun ja luokkakaverini Suvin jullari Oil Less Oil ja täytyy sanoa, että aika hemmetin kovaan porukkaan jullarillamme päästiin. Näyttely oli todella hieno (en siinä väenpaljoudessa alkanut kuvailemaan sitä, mutta menkää nyt ihmeessä tyypit katsomaan se jos Lahdessa pyöritte) ja julisteiden taso korkea. Tässä pientä lainausta Lahden Taidemuseon sivuilta:


"Lahden 18. kansainvälinen julistebiennale on tavoittanut ennätysmäisen suuren osallistujajoukon. Julistebiennaleen tarjottiin 6 958 julistetta 50 maasta. Tarjottujen julisteiden määrä kasvoi edelliseen biennaleen verrattuna 4 400 teoksella. Tämän vuoden biennalessa oli ensimmäistä kertaa käytössä sähköinen ilmoittautuminen ja julisteet jurytettiin pelkkien kuvien perusteella. Näyttelyyn esille pääsevät työt valitsi kansallinen jury, johon kuuluivat graafiset muotoilijat Pekka Loiri, Hilppa Hyrkäs, Esa Ojala ja Kari Piippo.

Kesäkuussa avattavassa näyttelyssä on esillä lähes 300 julistetta 36 maasta. Erityisesti Kiina, Japani, Puola, Saksa ja Iran ovat vahvasti edustettuina tulevassa biennalessa. Aivan uusia osallistujamaita näyttelyssä ovat Indonesia ja Thaimaa. Julistebiennalessa on kaksi sarjaa: yleiseen sarjaan kuuluvat sosiaaliset ja aatteelliset sekä kaupalliset ja kulttuurijulisteet, ympäristöjulisteille on oma sarjansa. Näyttelyn avajaisten yhteydessä 9. kesäkuuta jaetaan useita palkintoja. Palkittavat julisteet valitsee arvovaltainen kansainvälinen jury, jonka jäseninä toimivat Stephan Bundi Sveitsistä, Gitte Kath Tanskasta, Germán Montalvo Meksikosta, Pekka Piippo Suomesta sekä Péter Pócs Unkarista.”
Näyttely on siis auki koko kesän 10.6-25.9.2011, että sinne vaan kaikki ketkä kynnelle kykenee!
Tässä muutamat kuvat avajaisista ja meidän jullarista. Kyllä pienen graafikon alun mieltä lämmittää tällainen kunnia!

Avajaispuheita 

Siellä se meijän jullari möllöttää, kyllä ny oon ylypee!

Hyvässä seurassa!

Team Awesome!

Pitihän se näyttelyluettelokin mennä ostamaan!

2 kommenttia:

  1. Voi teitä tyttölöiset, minne saitte julisteenne! Te ootten hyviä! Onnea!

    VastaaPoista
  2. Ihanaa Ihanaa! Tää ei nyt liity aiheeseen mutta toi sun tukka näyttää ihan sikahyvältä.

    VastaaPoista