Sivut

16.4.2011

Pariisi, sinä senkin ryökäle, veit sydämeni!

Olipa ihana reissu! Pariisi oli suoraan sanottuna tosi jees ja voin kertoa, että käytettiin aika siellä melko tehokkaasti: ekana päivänä Montmartte, Amelié kahvila, Moulin Rouge, Eiffel-torni, Aquarium Paris ja riemukaari. Tokana päivänä Louvressa kolme tuntia, Las Halles shoppailua ja kuvausreissu Moulin Rougelle ilta-aikaan. Kolmantena päivänä Notredame ja Katakombit. Eikä missään vaiheessa tuntunut, että olisi ollut liikaa ohjelmaa. En kyllä tiedä mistä myö saatiin kaikki tuo virta, mutta kai se on vaan tämä meidän hyvä tiimi ja tekemisen meininki, kun vie eteenpäin! Kuvia reissusta tuli sellainen nelisensataa (teen kuvabloggauksen myöhemmin, kun on paremmin aikaa, nyt nautin hyvästä seurasta). Meidän hostelli oli tosi jees (Vintage Hostel), edullinen ja siisti, mitä nyt pikkasen kylppäri oli homeessa. Tulee kyllä varmasti olemaan yks elämän muistettavimpia reissuja. Päätettiin tyttöin kanssa, et aletaan tekee tällaisia hyviä reissuja kolmisteen ainakin kerran viiteen vuoteen seuraavana vuorossa sitten joku rantakohde (että tiedoks vaan meidän miekkosille).
  Henkilökohtaisesti Pariisin reissun paras osuus minulle itselle oli tuo katakombit. Parin kilometrin tunneli syvällä maan alla täynnä ihmisluita ja pääkalloja (tarkkaan ottaen kuusi miljoonaa luurankoa)  kauniisti pinottuina rakennelmina oli aika pysähdyttävä näky. Siinä veti näidenkin kolmen kalkattimet suut aika suppuun kun astuttiin oviaukosta sisään, jonka päällä oli kiviseen laattaan kirjoitettu teksti ”Arrête! C´est ici l´empire de la mort.”  (=Pysähdy! Täällä on kuoleman valtakunta.) Ainutkertainen kokemus.
Takaisin tullessa pysähdyttiin muutamaksi tunniksi Brysseliin pyörimään ja syömään, että tulipa sekin nyt nähtyä, vaikka ei se kyllä Pariisin jälkeen tuntunut oikein kovinkaan kummoiselta.
Mutta jää nyt tämä bloggaus vähän tyngäksi, kun pitää lähtee tyttöin kanssa nyt yöpuulle, koska huomenna on luvassa meidän rimpsa ilta ja silloin pitää olla hyvässä vedossa. Guud nait!

Otettii passikuva elokuvatyyliin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti