Sivut

12.8.2012

Kirkkoveneitä ja Belgian poppoota, eli mahtava viikonloppu!

Olipas taas hauska viikonloppu!

Lauantaina kun silmät auki saatiin, suunnattiin Jarkkiksen kanssa meidän suvun mökille juhlimaan kesämökkimme 60-vuotis päiviä. Suurin osa vieraista olikin saapunut sinne jo edellisenä iltana, joten vastassa oli paljon unisia ihmisiä ja aamupuuron tuoksua.

Luvassa oli ohjelmaa, kuten lipun nosto lauluineen, ruokailua, pikkasen hupsuja puheita ja kisoja. Saatiin jokainen omalla (jäätävällä) kuvalla varustetut juomapullot ja niissä "urheilujuomaa". Nuorten naisten pulloihin ei oltu kuulemma laitettu kilpailukuntoa edistävää terästystä, koska "haluttiin pelata varman päälle,  mikäli täällä joku olisi siunatussa tilassa". Hah, kyllä nää sukulaiset vaan osaa tän vihjailun jalon taidon. Mun kuskina olo ei nyt varmaan vähentänyt ainakaan tätä intoa vihjailuun.

Heti lipun noston jälkeen koitti mulle ja Jarkkikselle ehkä hauskin osio, kirkkoveneellä soutu! Kumpikaan ei koskaan oltu kokeiltu moista lajia,  joten sehän oli vallan hauska uusi haaste. Ja pakko sanoa, että erittäin kokemattomasta soutopurukastamme huolimatta olihan se nyt vaan aivan hurjan hauskaa! Serkun tyttöystävä innostui niin, että ilmoitti perustavansa oman soutujoukkueen, hehe.

Juhlathan saaressa jatkui koko viikonlopun vaan mun ja Jarkon piti lähteä etiä päin, ennen kun pidot parani liiaksi, sillä vihdoin koitti se viikonloppu kun rakas ystäväni Hanna miehensä kanssa Belgiasta saapuivat Suomeen! Oltiin Jarkkiksen kanssa luvattu hakea Hanna ja miehensä lentokentältä, joten meidän piti kiittää kumartaa ja karauttaa kohti Helsinki-Vantaata. Matka sujuikin erittäin joutuen, olihan ratissa Lahden paras kuski A.Polkutie!

Mentiin sitten heti  Lahteen saavuttuamme syömään vieraittemme kanssa Lahden parhaaseen (mun mielestä) raflaan, Santa Fé:hen ja voi pojat, että oli kyllä paras kala-annos mitä oon ravintolassa nauttinut! Se oli jotain maya intiaanien kuhaa..nam!
Santa Fé:stä matka jatkui muutamille Metroon ja Aleksin Panimoon. Oli oikein kliffa ilta!

Aamulla sitten tiedettiinkin heti mihin ensimmäisenä suunnata: Kisapuistoon Jari Litmasen patsaalle! Hehe,  Hannan mies on ollut nuoresta pojasta lähtien suuri Jari Litmasen fani (Jartsa kun on tehnyt aika hienon uran tuolla Belgian suunnilla Hollannissa Ajaxissa ja muutenkin Jalkapallo on siellä päin Eurooppaa paljon suuremmassa arvostuksessa) ja halusin nähdä patsaan ihan livenä.  Siinä sitä sitten aikamme ihmeteltiin Jartsaa ja otettiin paljon kuvia Jartsasta ja Hannan miekkosen onnellisesta hymystä, kerrassaan mainiota.

Tästä lähdettiin satamaan aamupalalle ja kirpparikierrokselle. Hanna on ehdottomasti tehokkain kirpparikiertäjä mitä tiedän. Uskomaton löytösilmä hänellä. Hanna nauroikin itse, että ei ole kertaa, että hän lähtisi kirpparilta tyhjin käsin. Hanna tekikin kivoja löytöjä ja myös minä löysin Lanttila nimiseltä kirpparilta Kivan warpin verkkatakin. Pitää nappaa teille kuva, kun oon tämä päällä lenkillä ens kerralla.

Kirppareilta pyyhkästiin hyppyrimäille, jonne kaikki vieraat tulee kiikuttaa, onhan se Lahden mahtavin maamerkki. Käytiin taas näkötornissa kuten Pipsan ja miehensä kanssa alkukesästä.
Vaan tällä kertaa mentiin myös tuolihissiajelulle, se kun sisältyi näköjään näkötornin käynnin hintaan (aikuiset 6e, opiskelijat 3e). Olihan jännää, aluksi kyllä vähän pelotti kun penkki keikkui vallan hataran oloisesti puolelta toiselle miten sattuu, mutta kyllä se kyyti siintä tasautui. Hauska kokemus.

Torneilun jälkeen olikin jo aika heittää hyvästit ja viedä vieramme juna-asemalle, josta he jatkoivat matkaa Hannan äidin luo. Saatiin muuten aivan ihania tuliaisia, joista riittää makuiloa paljon! Ihana päästä muistelemaan Belgian makuja!

Kiitos Hanna ja "Ansku", ihana viikonloppu! Thank you, xx!

Kuvia tuli otettua nyt vähän vähänlaisesti, mutta linkkaan teille Hannan blogista postauksen Lahdesta, kun sellainen tulee!


Ai mitenni ollaan just herätty? Oikee kaks punahilkkaa! 
Ai onko edes reipasta jengiä! Tossamulla päällä muuten mun lempi syystakki , r-collectionin anorakki!
Kirkkovene, ihan se aito ja alkuperäinen.

Jarkkis esittelee juhlajuomaa (jonka terästi 5 minuuttia kuvan oton jälkeen, hehe).

noin 250 kilsaa ajoa yhdelle päivälle, sirkka ansaittu!
Hieman huonolaatuinen kuva, mun uskomattomasta kuha-annoksesta, nam!
Halusin vain kysyä, mitä ihmettä?! @Lanttila kirppari, Lahti
Jari Litmanen aamu auringossa

Ylväs Jari. Vois olla vähän vähemmän tumma kuva.

Paras aamupala paikka Kahvila Kariranta ja ihanainen Hanna aamuteen ja voisarven kanssa <3
Nää on hurjan hyviä!

Kattokaa nyt miten ihana tulkkari saatiin!
söpö kerrassaan!
Ja miten ihania pikku konvehteja se suloinen paketti sisältikään! Nam!! (Tän viikonlopun päätteeksi ei parane montaa konvehtia naamariin kerralla heittääniin hyvin tuli syötyä :D!)
Isännälle astetta miehekäämpi pullo Duvelia ja emännälle kriekiä
KELPAA!
Hanna ja Ansku tuolihissin päätepysäkillä. Olisin ottanut ilmasta kuvia, mutta en uskaltanut kaivaa puhelinta siellä korkeuksissa. Ansku otti paljon kuvia, niin näette niitä varmasti sitten Hannan blogista.
Ja HOP! 

3 kommenttia:

  1. Eiku kiitos teille ihanasta viikonlopusta :-) Lahti on hieno paikka mutta vain koska seura oli paras :-D Mä laitoin kans jotain kuvia teistä, voit käydä tsiigaa :-) Hehe hauska toi ku me yritetään kammeta pois tuolta tuolihissistä :-D

    toivottavasti tuliaiset maistuvat :-)

    Terkkuja Jarkolle ja höpsö kolmikolle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hehe, olipas hauskoja kuvia! Voi että on alkanut viikko hyvin kun meillä oli niin kivaa!

      Poista
  2. Tuo suklaarasia... Antaa kuolan valua.

    VastaaPoista