Sivut

2.11.2012

Tee- ja silmäpusseja

Täällä ollaan oltu ahkrean ahkeria tällä viikolla ja tehty töitä, niin  että silmissä verisuonet paukkuu (ihan kirjaimellisesti siis) ja silmäpussit kasvaa. Työn alla on ollut niin opparia, kuin kuvitushommia, sekä loppurutistusta Pauligin Juhla Mokka rasian suunnittelukilpailuun, jonka deadline oli tänään. Huisin jännää. Laitan teille tänne kuvaa näytille jossain vaiheessa, kävi miten kävi.
Maanantaina saa tietää pääseekö finaaliin. Kilpailun taso on todennäköisesti kyllä ihan huippuluokan ammattilaistasoa, niin kovaan painiin sitä ollaan tässä mukaan heittäydytty, mutta pitäähän sitä kaikkea kokeilla. Eipä mulla olisi tota tämän hetken suurinta kuvitusprokkistakaan, jos en rohkeasti olisi pistänyt portfoliotani menemään näytille. Pitää uskoo omaan tekemiseen jos jotain haluaa saavuttaa.

Pienempiä työjuttuja on tässä syksyn mittaan ollut paljonkin, noiden isompien ohella. Yksi niistä oli tällainen mun ja äitylin yhteisprokkis, jossa äiti teki kuvitukset ja minä taitot Forsmanin uusiin teepussukoihin.
Tää onkin kuulkaas nyt oikeen klassinen esimerkki siitä, kuinka graafikon työ on välillä hyvinkin kaavoihin kangistettua niin sanottua perus kauraa. Eli koska näitä teepusseja on tehty ennenkin ja joku on sen etiketin fontteineen ja muotoineen jo joskus suunnitellut, niin mulle ei silloin paljoo jää vapautta kikkailla mitään. Mun vastuulle jäi tietysti saada kaikki tieto mahtumaan etikettiin kauniisti ja selkeästi, niin että nuo meidän mammiksen aivan ihanat kuvat tulisi kuitenkin esille mahdollisimman hyvin. Mielestäni onnistuin tässä haasteessa ihan kivasti ja teepussukat näyttää oikein makoisilta.

Tällaisien duunien kohdalla kyllä paljon mietityttää se mitä tekisi itse toisin jos saisi täysin vapaat kädet. Jokaisella graafikolla kun pakkaa olemaan ihan omat mieltymykset. Mutta toisaalta tämmöiset hyvin pitkälti ennalta määritetyt työt on myös hirveen selkeitä, näät ihan selvästi mitä pitää tehdä, eikä tarvi sitten ottaa kritiikkiä vastaan omista visuaalisista näkemyksistä. Eli hyvä se on olla tämmössiäkin välillä sen itse luomistyön ohella.

Oikein huisia viikonloppua tyypit!Ihania pikku teepussukoita (kuva Anita Polkutie)


Ja tässä kuva mun halloween silmästä aamulla. Nyt iltaan mennessä tää on oikeen pullahtanut punaseks, hehe.
Nää on näitä näyttöpäätetyöläisen ongelmia kun oikeen toljottaa ruutua.

3 kommenttia:

 1. Oi mikä teevalikoima ja mitkä kuvat. <3 Aivan ihania!! Kyllä ainakin omaa teen valintaa monesti ohjaa kuvitukset. Ne herättää mielenkiintoa eikä jotain super suloista yksilöä voi vaan jättää sinne hyllyyn norkoilemaan.:D

  Kyllä nuo ainakin minua kutsuis. :)

  VastaaPoista
 2. Ehkä pakko ostaa forsman-teetä talven tullen... Ehkä toi talven taika, kun tykkään tuosta talokuvasta :) Ja hei, sun silmäthän on kohta niinku mulla!!

  VastaaPoista
 3. Ihanalta näyttää noikin teet, aivan ihanat kuvitukset <3 Testiin pitää hakea näitäkin :)

  VastaaPoista